Andrea Pálffy Belányiová OTVORENE o chorej dcére: Je na 17-ročnú Saskiu sama?

Andrea Pálffy Belányiová
Andrea Pálffy Belányiová
Zdroj: Instagram/tvjoj
2024-03-06 07:00:00 |

Obľúbená moderátorka Andrea Pálffy Belányiová si svoje súkromie stráži a nepatrí medzi ženy, ktoré sa oň pravidelne delia s verejnosťou. Dcérku Saskiu, ktorú má s exmanželom Žigmundom Pálffym, vychováva síce v tichosti, no tajnosti okolo nej nerobí.

Saskia oslávila v januári 17 rokov. Mentálne je však stále dieťaťom. Starostlivosť o dcérku je tak pre Andreu Pálffy Belányiovú naozaj náročná, čo potvrdzujú aj jej slová.

,,Je to ťažké. Podľa mňa sa to ľahšie zvláda rodičovi, ktorý má vo svojom vnútri prirodzene optimistickú a pozitívnu povahu, ktorú ja mám odmlada, ale, samozrejme, je to náročné, nebudeme sa tváriť, že nie. Taká tá osveta u ostatných ľudí, ktorí nemajú choré deti, by mala byť v tom, aby učili svoje deti k tolerancii. Veľa hovoríme o inklúzii, integrácii, ale reálne vidíte, že sú deti, ktoré sa nikdy nestretli s dieťaťom, ktoré nie je zdravé a nevedia reagovať,” prezradila Andrea v rozhovore pre Plusku.

Podľa nej by bolo fajn a pomohlo by to rodičom, ktoré majú choré deti, keby boli zdravé rodiny a zdravé deti viac vedené k tomu, že na “iné” deti netreba zazerať či si z nich robiť žarty. ,,Nemyslím si, že všetko by sa malo integrovať, niekedy je tým deťom dobre medzi sebou, lebo občas zdravá detská populácia je vyslovene zlá,” uviedla na rovinu známa kráska z TV JOJ.

Bývalá manželka hokejistu Žigmunda Pálffyho má rodinu v Košiciach, a tak je na Saskiu viac-menej sama. Našťastie, jej ale pomáhajú opatrovateľky, ktoré sa o dievčatko vedia úžasne postarať. ,,Jedna je zdravotná sestra a druhá je učiteľka z našej špeciálnej školy. A keď presne takto, že som po večeroch, poobede v práci, tak Saskia je s nimi a ona ich miluje. Je to aj dobré, lebo má už 17 rokov a keby bola nonstop 17 rokov iba so mnou, tak to dieťa by malo ponorku. Tak ako som si dlho nevedela predstaviť robiť večer a nebyť to poobedie s ňou, tak si myslím, že to neprekáža, lebo aj ona má aspoň zmenu. Je s inými ľuďmi, robí iné aktivity, je to pestrejšie aj pre ňu,” odhalila svoje súkromie sympatická moderátorka. 

Zariadení pre deti, ako je Saskia, je ako šafránu. Po ukončení základnej školy tak s nimi mnohí rodičia musia ostať doma. 

,,Podľa mňa je to veľmi zlé, lebo dieťa potrebuje svoj trávený čas, iný kolektív, nehovoriac o tom, že aj pre toho rodiča to musí byť veľmi náročné, neustále byť s dieťaťom,” uviedla Andrea, ktorá je vďačná za to, že má prácu, akú má. ,,Ale chápem, že sú práce, kde to takto robiť neviete. U nás sa to, chvalabohu, takto dá, dopriala by som každému rodičovi, ktorý má postihnuté dieťa, aby mal aj niečo svoje. Či už nejakú prácu, ktorá sa dá robiť aj trochu a nielen každý deň 8 hodín alebo nejaké koníčky. Aj pre to dieťa je to dobré, keď má iné vnemy a nie je len stále s mamou,” uzavrela ťažšiu tému statočná mamina.


Autor: © Zoznam/S
Zdroj: Pluska

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia