Manžel známej Spievanky má rakovinu! "Cítila som, že zrazu žijem život niekoho iného”

Zdroj: Instagram Mária Podhradská
Zdroj: Instagram Mária Podhradská
2024-02-18 11:00:00 |

Obľúbenej autorke detskej hudby, ktorú Slováci poznajú z projektu Spievanka a Zahrajko, sa pred niekoľkými rokmi obrátil život naruby. Jej manželovi a manažérovi projektu pre deti diagnostikovali rakovinu, čo rodinou značne otriaslo.

Mária Podhradská má tri deti, okrem tvorby pre najmenších sa venuje aj gospelu. O tom, čo prežíva, prezradila ešte minulý rok viac na konferencii venovanej ženám vo Zvolene.

Potrebovala terapiu

O manželovej chorobe sa Mária Podhradská dozvedela náhle. Keď sa už dlhšie necítil dobre, posielala ho na vyšetrenie. “Toto nečakáte,” priznala známa speváčka. prvou pomocou bola pre ňu terapia na ktorú už dlhšie sama chodila. Či sa podľa nej dá na rakovinu v rodine pripraviť?

“Začnete sa držať vecí, ktoré ste si doteraz budovali. V tom čase, nazvime to kríza alebo ťažké obdobie, nie je čas budovať, lebo na to nemáte silu, čas, priestor, nič. To je čas čerpať z toho, čo ste dovtedy vybudovali. Takže vás povzbudzujem k tomu, aby ste budovali vzťah ku samej sebe, ku druhým ľuďom, ktorí pri vás budú stáť, a k Bohu. Pretože on vás v tom podrží,” poradila speváčka ženám.

Z najhorších pocitov dostala Máriu Podhradskú terapeutka. “Ja som sa cítila, že zrazu žijem život niekoho iného,” opísala svoje pocity po diagnostikovaní rakoviny. “Trvalo mi dva mesiace, kým som pochopila, že sa jedná o nás.” Podľa obľúbenej speváčky je dôležité mať už svoj životný priestor, v ktorom sa budú cítiť dobre.

Ľudia ma stále dávali dole

Manželia Podhradskí sú našťastie obklopení množstvom ľudí, ktorí im chceli pomôcť. Nie vždy to však ich okolie skutočne dokázalo. Aj pre Máriu Podhradskú bolo náročné neustále vysvetľovať, čo sa deje, a prežívať tento stred dookola.

“Vy keď o tom hovoríte, vy to neustále prežívate. Tí ľudia si neuvedomovali, že ma stále dávajú dole. Ešte na vás dávali svoje emócie.”

Podľa jej názoru najviac pomôže, ak ľudia svojim blízkym v ťažkej situácii normálne zavolajú a spýtajú sa, čo pre nich môžu urobiť. Rovnako je normálne, aby sme si v náročnej životnej situácii vedeli priamo vypýtať pomoc.

Nebála sa požiadať, aby zmenili tému

“V tom danom momente buďte veľmi blízko pri sebe. Čo to znamená? Vnímať sa. Ok, teraz je mi nepríjemné, že sa ma všetci títo ľudia pýtajú a musím to hovoriť dvadsaťkrát každému. Čo to so mnou robí? Bije mi srdce? Potia sa mi ruky? Stále sa dostávam do obáv o manžela?” radí Mária Podhradská ženám, ktoré si prechádzajú životnou skúškou.

Podľa jej slov sa netreba báť vysvetliť okoliu, že ich neustále otázky našej psychike nerobia dobre. Keďže Mária Podhradská si uvedomila, že priatelia jej chcú pomôcť, neraz ich požiadala, aby zmenili tému. V jednom telefonáte napríklad požiadala kamaráta, aby jej miesto otázok povedal radšej vtip.

Podľa skúsenosti obľúbenej speváčky je dôležité aj v týchto životných situáciách ostať pozitívni a nebičovať sa nešťastím. Hoci má jej manžel pred sebou ešte dlhú cestu k vyliečeniu, Mária verí, že všetko dobre dopadne a ona s deťmi si ho opäť užijú zdravého.


Autor: © Zoznam/Marcela Beňová

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia