DEVASTUJÚCA diagnóza: Plakala aj doktorka! Iba 15-ročné dievča bojuje so zriedkavou chorobou

DEVASTUJÚCA diagnóza: Plakala aj
Ilustračné foto
Zdroj: GettyImages
2024-05-17 19:00:00 |

Dospievajúca mladá žena, ktorá prežila rakovinu, sa neúmyselne dozvedela o jej zdrvujúcej diagnóze lekárkou, ktorá sa počas skenovania rozplakala.

Molly C., vtedy 15-ročná, mala zriedkavú formu rakoviny kostí. Lekári začali okamžite s chemoterapiou. „Lekárka, ktorá mi robila sken, začala plakať. Ak to nebolo znamenie, potom neviem, čo," povedala mladá žena, ako uviedol portál dailymail.co.uk.

Nepríjemné práva prišla, keď sa pripravovala na skúšky. Chcela študovať medicínu, ale tento sen jej ochorenie zobralo. 

O svojich skúsenostiach s rádioterapiou, hovorí na novom podcaste pre mladých ľudí, ktorý sa týka zložitých tém, ako je duševné zdravie, telesný vzhľad a úmrtnosť. Pre podcast povedala: „Všetko mi bolo odobraté za menej ako minútu. Je toľko častí vášho života, do ktorých zasahuje choroba a ovplyvňuje ich. Je to oveľa viac než len diagnóza rakoviny."

Zriedkavá forma rakoviny

Ewingov sarkóm, ktorým dievča trpelo, je zriedkavá rakovina kostí. Najčastejšie sa vyskytuje u dospievajúcich a môže spôsobiť opuch a bolesť v blízkosti postihnutých kosti. Vyvíja sa v podporných tkanivách, ktoré zahŕňajú kosti, chrupavky, šľachy, tuk a svaly.

Mladá žena, ktorá medzitým dokončila liečbu, zostala s nenapraviteľným poškodením pečene a potrebovala transplantáciu obličky. Priznala tiež, že má stále problémy so spánkom.

Počas chemoterapie dievčina zažila aj „desivé“ triašky, ktoré súviseli s infekciou získanou v nemocnici. Molly teraz našťastie nemá žiadne aktívne známky svojho Ewingovho sarkómu, rakoviny, ktorú jej diagnostikovali v januári 2018.


Autor: © Zoznam/AJ

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia