Nástup kráľovských detí do školy poznačený tragédiou

Nástup kráľovských detí do
Ilustračné foto
Zdroj: profimedia.sk
2022-09-08 10:56:00 |

Aj pre deti britského princa Williama a jeho manželky Kate Middletonovej začal tento týždeň nový školský rok. Bohužiaľ, len deň na to zomrela ich prababka, kráľovná Alžbeta II.

Mamu Kate netypicky sprevádzali deväťročný George a štvorročný Louis, kým sedemročná Charlotte zvierala ruku princovi Williamovi. Obvykle práve ona chodí po boku mamy a najstarší George sa drží pri otcovi. Zdá sa, že veľký deň nesprevádzala žiadna nervozita, deti boli rozžiarené a aj rodičia mali výbornú náladu, keď ich odprevádzali na prvé 90-minútové zoznamovanie sa so školou v Lambrooku.  

Rodinu privítal riaditeľ Jonathan Perry. Deti na otázku, či sú nadšené, zhodne odpovedali: „Áno“. Na sebe mali školské uniformy, ktoré sú v Spojenom kráľovstve na školách bežné.

Georgova a Louisova pozostáva z bledej štvorčekovej košele, tmavých šortiek, čiernych ponožiek a čiernych topánok. Charlotte si vykračovala v sivomodrých šatách doplnených tiež čiernymi ponožkami a čiernymi topánkami. Na uniformy sú zvyknutí, nosili ich aj na predchádzajúcej škole. 

„Tešia sa na to. Majú veľa otázok," povedal princ William. Učitelia kráľovských súrodencov uviedli do ich tried a William s Kate sa medzitým bavili s ostatnými rodičmi.

Do nového bydliska Adelaide Cottage vo Windsore sa rodina princa Williama presťahovala minulý týždeň. Je to iba na deväť minút jazdy od školy. Pri príchode detí do školy boli už tradične jeden novinár, kameraman, fotograf a kráľovský pobočník, pričom snímky detí musia byť vopred dohodnuté.

George a Charlotte doteraz navštevovali súkromnú Thomas’s School Battersea v južnom Londýne, zatiaľ čo Louis chodil do škôlky a teraz nastúpil v Lambrooku do predprípravky. Školné v tejto inštitúcii je 7 000 libier na dieťa za semester, no kráľovská rodina sa takýmito otázkami ani v dnešnej ťažkej dobe nemusí zaoberať.

Kým včera sa všetci pri príchode do školy usmievali, pred pár rokmi pri nástupe do Thomas’s School Battersea v v Londýne nebol George ani náhodou taký nadšený. V jeho vôbec prvý školský deň ho odprevádzal iba princ William, lebo Kate bola tehotná a trpela veškými nevoľnosťami.

Keď sa k nemu o dva roky pridala aj sestra Charlotte, cesta do školy bola veselšia.

Novú školu si kráľovské deti dlho neužili. Len pred chvíľou svet obletela správa, že zomrela ich prababka, britská kráľovná Alžbeta II., čo znamená, že určite budú musieť návštevu školy na nejaký čas prerušiť.

Fotogaléria

profimedia.sk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia