Mama je šokovaná zo správania učiteľky v prvý školský deň

Mama je šokovaná zo
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-09-07 18:00:00 |

Návrat do škôl po prázdninách nie je pre deti med lízať a aj psychológovia upozorňujú, že ich netreba stresovať. Jedna učiteľka však evidentne na takéto reči kašle.

Nepríjemná situácia sa odohrala v anglickej škole Dixons Brooklands Academy. Znechutená mama sa posťažovala na sociálnej sieti, ako sa učiteľka zachovala k jej 11-ročnej dcérke. „Vyhrážala sa, že jej odstrihne mašličky z ponožiek“, uviedla trojnásobná mama, ktorá nechce byť menovaná a dodala, že podľa učiteľky nimi porušuje jednotné pravidlá, ktoré v škole platia. Oznámila jej tiež, že ak si ich oblečie ešte raz, skončí na samotke. Problémom údajne však neboli iba ponožky, ale aj čierna taška, ktorú učiteľka vyhodnotila ako „nevhodnú“ a kázala ju vymeniť, informuje Manchester Evening News.

Mama školáčky, ktorá fotku dcériných čiernych ponožiek a tašky zdieľala, podľa vlastných slov vôbec nechápe, prečo sa nad nimi učiteľka pohoršovala. „Som len znechutená, že deti mali z prvého dňa na novom stupni školy takýto zážitok. Na žiadnych pokynoch zo školy nie je uvedené, že nie sú povolené žiadne mašličky ani takáto taška. Pokiaľ sa do nej zmestí všetko, čo do školy potrebujete, nemal by to byť problém," čuduje sa.

Tvrdí, že dcérka bola po návrate zo školy veľmi rozrušená a pýtala sa, či by ju mohli presunúť na inú školu. V utorok si zobrala svoj starý ruksak a sivé ponožky bez mašličiek, no aj za to dostala trest v forme 12-minútového zadržania, čo je jedna z foriem trestov pre žiakov na tejto škole. „Je to úplne šialené," podotkla.

Škola sa dostala minulý rok na titulky britských médií po tom, čo zmenila názov a pripojila sa k trustu North West Hub. Ide už o tretí názov tej istej školy. Pôvodne to bola Manchester Health Academy, donedávna Wythenshawe a po novom Dixons Brooklands Academy.

"Akadémia Dixons Brooklands má od všetkých študentov tie najvyššie očakávania a radi by sme zablahoželali našim novým študentom, ktorí včera odštartovali excelentne,“ uviedol hovorca školy pre Manchester Evening News. Ako zdôraznil, všetky rodiny boli niekoľkokrát informované o spôsobe jednotného obliekania a každé dieťa dostalo na kúpu uniformy finančnú podporu. „V súvislosti so školskými taškami sme uviedli, že taška by mala študentom umožniť nosiť knihy, pracovné zošity, všetky pomôcky a fľašu s vodou. V prípade, že tašky túto požiadavku nespĺňajú, budeme to riešiť s jednotlivými rodinami," dodal.

Nuž, školáčka možno nesplnila do bodky všetko tak, ako si škola a učiteľka predstavovali, no asi stačilo zvoliť trochu iný prístup...

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia