Tamarka je 7-ročné dievčatko s množstvom DIAGNÓZ: Doktori na Slovensku sú BEZRADNÍ! Mamina bojujúca s RAKOVINOU prosí o POMOC

Tamarka potrebuje pomoc.
Tamarka potrebuje pomoc.
Zdroj: Facebook
2024-06-17 19:00:00 |

Tamarke už v 3 rokoch diagnostikovali niekoľko ochorení. Kvôli nim musela byť často hospitalizovaná v nemocnici a veľkú časť destva prežíva tam na rozdiel od iných detí. Rodina potrebuje pomoc.

Tamarka, 7-ročné dievčatko, bojuje s niekoľkými ochoreniami už od svojich 3 rokov. Odvtedy neustále a pravidelne navštevuje nemocnice. "Po vyšetreniach v nemocniciach z úst lekárov zazneli diagnózy ako neurofibromatóza, cystická fibróza, erythma nodosum a vitiligo. Tamarke sa po telíčku vytvárajú fľaky, trpí odpadavanim, pomočovanim, neustálymi bolesťami bruška, nôh a rúk. Nevytvorili sa jej postvakcinačné protilátky a je nositeľka génu HLA B 27. Lekári si nie sú doteraz istý ničím," uviedla jej babička pre portál ludialudom.sk.

Zoznam jej diagnóz ale pokračuje. Kvôli čiastočnej nepriechodnosti čriev, podstúpila v narkóze kolonoskopiu. V minulom roku plánovali lekári aj "MR enteroklýzou, pretože na hrubom črievku má nejaké útvary ktoré doktori nevedeli, čo znamenajú. Má zapálené a zhrubnuté hrubé črievko," uviedla ďalej babička.

Rodina čakala na histologiu kvôli rakovine hrubého čreva, nakoľko to majú v rodine. Tamarka je veľmi chudá a nepriberá. Kvôli neustálym bolestiam trávi dni v posteli. "Je to hrozné, keď ju človek vidí, ako také malé dieťa trpí a neviete, ako máte pomôcť," píše so žiaľom.

Plejáda diagnóz a liečba nedohľadne

K Tamarkiným ťažkostiam sa vyjadrila aj doktorka Martina. "Ak dovolíte, zapojím sa do diskusie. Žiaľ môžem aj ja potvrdiť, že je to tak, rozprávala som sa s Tamarkinou mamičkou a prebrali sme diagnózy, ťažkosti, podozrenia aj možnosti vyšetrení. Bohužiaľ musím skonštatovať, že s takou plejádou a kombináciou diagnóz som sa ešte u tak malého dieťaťa nestretla," píše zdesená doktorka.

"Doterajšie vyšetrenia neodhalili ani presnú príčinu, prečo je dievčatko v takom stave ako je. Hypotéz je niekoľko, avšak nájsť odborníka, ktorý by sa tomu všetkému venoval komplexne, je na Slovensku nájsť ťažké, ba dovolím si tvrdiť, takmer nemožné. V okolí som sa pýtala rôznych kolegov, ale nevedeli mi odporučiť nikoho konkrétneho. Už zostáva jedine spoľahnúť sa na konzílium odborníkov, ktorí sa na to pozrú každý zo svojho uhla pohľadu. A pravdou je, že napríklad špeciálne genetické vyšetrenia sú hradené zdravotnou poisťovňou iba niektoré, zvyšok si hradí pacient sám, rovnako ako konzultácie v zahraničí. Nebudem zbytočne rozoberať situáciu rodiny, ale faktom je, že majú v rodine niekoľko ochorení, ktoré sú dedičné a rodičia majú tiež svoje," upresnila ďalej.

 

Prosba o pomoc

Tamarkina mamička je sama onkologický pacient a trápi ju rakovina hrubého čreva. Tamarke by mohlo pomôcť vyšetrenie a hospitalizaćia v Fakultnej nemocnici v Motole v Prahe, ale je to finančne veľmi nákladné.

"Pokiaľ ešte môžem, chcem pre ňu len to najlepšie. Zúfalá prosba matky pre svoje dieťa zo srdca veľmi pekne ďakujeme aj za zdieľanie hlavne za modlitby a kto chce, a môže nám pomôcť aj vaše 1 euro jej zachráni život. Nech vám to Pán Boh oplatí 1000-násobne," prosí o pomoc pre svoju dcérku mamina.

 


Autor: © Zoznam/AJ

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia