OBROVSKÁ tragédia: Rodičia v slzách! Ich syn mohol ešte ŽIŤ: Stálo ho život jedno zlé rozhodnutie?

OBROVSKÁ tragédia: Rodičia v
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2024-04-12 19:00:00 |

Rodičia smútia nad smrťou svojho 4-mesačného syna, ktorý zomrel. Chlapček zomrel iba jeden deň po tom, čo začal prejavovať prvé príznaky meningitídy.

Chlapček Killy z Vigínie mal jedného dňa vyrážku a horúčku, keď sa vrátil domov z jaslí. Matka dala dieťaťu tabletku od teploty, a keď to nepomohlo, ponáhľala sa s chlapcom do nemocnice. Mala totiž o svojho syna obavy, lebo chlapcov stav sa zhoršoval.

Lekári v nemocnici zistili, že 4-mesačný chlapček pravdepodobne dostal meningitídu od osoby, ktorá nebola očkovaná. Infekcia pritom napáda membrány pokrývajúce mozog a miechu. Krátko na to chlapcova srdcová frekvencia náhle klesla a zomrel, ako uvádza portál People.

Nikto nečakal, že choroba bude mať taký rýchly priebeh. „Toto je nočná mora, ktorú by nemal nikdy zažiť žiadny rodič, žiadna rodina,“ napísali príbuzní. Príznaky meningitídy sa zvyčajne objavia tri až sedem dní po infekcii, ale v prípade bakteriálnej infekcie sa môžu objaviť rýchlejšie.

Hoci sa ochorenie môže vyvinúť u ľudí v akomkoľvek veku, deti sú vystavené zvýšenému riziku meningitídy v porovnaní s inými vekovými skupinami. Symptómy meningitídy, vrátane bolesti hlavy, horúčky a stuhnutosti šije, môže byť u dojčiat ťažké spozorovať. Približne jedno z 15 detí, ktoré dostanú meningitídu, zomiera na infekciu.

„Chceme, aby si ľudia uvedomili, že očkovanie môže takýmto veciam zabrániť. Bolo to len dieťa, takže naozaj nemal veľkú šancu," povedali skormútení rodičia.


Autor: © Zoznam/AJ

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia