VAROVANIE pre rodičov: Len 13-ročný chlapec zomrel po vypití tohto nápoja!

Chlapec nečakane zomrel
Chlapec nečakane zomrel
Zdroj: Facebook
2024-03-01 19:00:00 |

Obrovská tragédia otriasla Rumunskom. Iba 13-ročný chlapec zomrel nečakane na futbalovom ihrisku. Cifor mal pred zápasom vypiť až tri energetické nápoje, ktoré ho stáli život.

Cifor Hodoroga, ktorý mal iba 13 rokov, išiel na svoj pravidelný hodinu a pol trvajúci tréning. Po tréningu  zostal na ihrisku so svojimi kamarátmi. Chceli si v kopačkách po stretnutí ešte zakopať, ako uvádza portál Needtoknow.co.uk.

V jednej chvíli svojim kamarátom povedal, že ho bolí hrudník. Stihol ich požiadať, aby zavolali jeho mame, než náhle skolaboval. Záchranári dorazili na miesto incidentu v meste Maieru v Rumunsku. Mladého chlapca našli už so zástavou srdca. Chlapca sa mali pokúšať oživovať viac ako hodinu v stredu (21.2.). Chlapec ale na mieste zomrel.

Jeden z kamarátov tínedžera však miestnym médiám povedal, že pred zápasom vypil tri energetické nápoje. V čase, keď sa to stalo, mal vypiť až tri. Jeho zničení rodičia tvrdia, že nemal žiadne zdravotné problémy.

Ciforov futbalový tréner Alex Boldiș pre miestne médiá povedal: „Aktívne, vyšportované dieťa. Nikdy nejavil známky únavy alebo choroby. Nezdalo sa, že by bol chorý, práve naopak."

Hlavnou zložkou energetických nápojov je kofeín, ktorý zvyšuje krvný tlak a srdcovú frekvenciu. To môže viesť k búšeniu srdca a nepravidelnému srdcovému tepu. Ciforova smrť prišla len deň po tom, čo rumunský parlament schválil návrh zákona zakazujúceho predaj energetických nápojov neplnoletým.


Autor: © Zoznam/Adriana Joštiaková

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia