Rodina na YouTube týrala svojho syna! Šikanovanie dieťaťa sledovali milióny divákov

Rodina Martinovcov
Rodina Martinovcov, Zdroj: nbcnews.com
2024-02-29 19:00:00 |

Otec a nevlastná matka v priamom prenose zosmiešňovali a psychicky týrali svojho syna. Musela zasiahnuť polícia a súd, ktorý dieťa nechal odobrať.

Mnoho rodín, ktoré sa neboja zviditeľnenia a kontroverzie objavilo v platforme Youtube spôsob, ako zarábať na svojom rodinnom príbehu, a vďaka deťom budovať aj vlastnú popularitu. Kým na Slovensku sa k téme detí na sociálnych sieťach staviame stále konzeravtívne, napríklad v Amerike predstavujú rodinné kanály obrovský priestor na zárobok.

Jednou z rodín, ktorá prekročila únosné hranice a okrem súdu musel zasiahnuť aj samotný Youtube, bola rodina Martinovcov. To, čo v rodine s 5 deťmi začalo ako nevinné žarty, skončilo policajným zásahom a zrušením kanálu.

Vlogovali o reakciách dieťaťa s diagnózou

Rodičia Mike a Heather Martinovci založili rodinný kanál o svojom sedemčlennej rodine, aby na ňom mohli zverejňovať vtipné videá. Tie boli založené predovšetkým na humore, keď rodičia deťom pripravili rôzne žarty, a natáčali ich reakcie. Rodičia mali 5 detí, pričom jediná dcéra a syn Cody neboli biologickými deťmi Hearther. Najúspešnejšími videami sa stali tie, kde sa objavoval ich syn Cody, ktorý mal desať rokov.

Za jeho niekedy neprimerané reakcie mohla diagnóza porucha opozičného vzdoru, ktorá bola príčinou, že často enchápal humor, iróniu ani žarty svojich rodičov. Aj preto na mnohé rodičovské vtipy reagoval plačom, krikom a hnevom.

Takéto deti majú veľký problém so spoluprácou a vyžadujú citlivý a rešpektujúci prístup rodičov, pretože fungovanie v rodine či škole je pre nich z povahy diagnózy veľmi obtiažne. napriek tomu sa však dieťa stalo terčom rodičovského posmechu a diváci tak v priamom prenose často sledovali, ako znepokojené či vystresované dieťa vybuchlo hnevom, zľaklo sa alebo plakalo. 

Synovi sa vyhrážali, že ho pošlú preč z domu

Čím agresívnejší bol rodičovský humor, tým viac vzhliadnutí, no aj negatívnych reakcií rodina dostávala. Všetko vyvrcholilo počas uverejnenia videa, na ktorom rodičia oznámili chlapcovi, že sa rozhodli poslať ho žiť k inej rodine.

Chlapcovi povedali, že ho síce majú radi, ale je pre nich už otravný. Dieťa následne natáčajú pri tom, ako sedí medzi svojimi vecami na zemi, a potom si ľahne na posteľ, kričí a plače. Keď otec začne baliť synovi veci, Cody ho začne biť a dostane záchvat hnevu.

Video končí tým, že dieťaťu povedia, že šlo len o vtip, no chlapec plače do vankúša a trvá mu, kým sa upokojí. Jeho otec následne priamo vo videu vyhlási, že rozporuplné video je podľa neho obrovským úspechom. Pod týmto video sa objavilo obrovské množstvo negatívnych reakcií, ktoré sa začínali stupňovať.

Rodičia zrejme zámerne pritvrdili, aby vyprovokovali divákov k väčšiemu množstvu reakcií a v ďalších videách po deťoxh kričali, obviňovali ich zo zámerného zašpinenia izby, a kým plakali, otec rodiny všetko natáčal. V tomto čase už viacero divákov vyzývalo, aby sa o duševný stav detí začal niekto zaujímať. 

Obaja rodičia nakoniec skončili pred súdoma Cody so sestrou boli zverení svojej biologickej matke. Youtube pochybné videá odstránil a rodičia sa na nejaký čas odmlčali. Na prekvapenie všetkých má rodina nový kanál, kde natáčajú predovšetkým deti, ktoré sú už v puberte, avšak vzhľadom na niekdajšie problémy už netvoria obsah, ktorý by zaujal svojou kontroverznosťou. Možno aj preto má minimum návštevníkov. 


Autor: © Zoznam/Marcela Beňová

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia