Jarné upratovacie vychytávky: Takto vás chrbát bolieť nebude!

Jarné upratovacie vychytávky: Takto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2021-03-03 07:00:00 |

Starostlivosť o deti, varenie, upratovanie. Od rána do večera v jednom kole. Pozná to asi každá mama. Je čas zmeniť to. Ako? Veľmi jednoducho.

Každá žena, nielen mama, by si mala občas dopriať voľno. Nemyslieť na starosti a zamerať sa na niečo príjemné, čo vám dodá silu a energiu do ďalších všedných dní. Ale ako, keď je potrebné navariť a upratať? Jar predsa klope na dvere a je najvyšší čas prebrať skrine, oživiť sedačku, koberce, poumývať okná, jednoducho pripraviť na teplejšie počasie celý príbytok. Práce ako na kostole a vy neviete, čo prvé...

Dobite baterky!

Je pravdou, že najmä teraz, v období pandémie koronavírusu, je dôležité venovať čistote domova väčšiu pozornosť. Máte toho plné zuby? Tak starosti s upratovaním nechajte na odborníkov a vy sa zamerajte iba na seba. Spoľahnite sa na profesionálov, ktorí za vás nielen umyjú okná, ale poradia si aj so všetkými povrchmi, odstraňovaním odolných nečistôt či žehlením. Každá žena, ktorá to vyskúšala, nedá na takúto pomoc dopustiť. Ak sa obávate, že to je pre vás finančne náročné, nemusíte si predsa nechať upratovať pravidelne. Doprajte si tento „luxus“ napríklad ako darček k blížiacemu sa Medzinárodnému dňu žien (MDŽ) a doprajte si trochu rozmaznávania. Oddýchnutá mama znamená pohodu pre celú rodinu. Uvidíte, že čas a pokoj, ktoré tým získate, vám riadne dobijú baterky.

Už žiadna nervozita a boľavý chrbát

Ja som sa na profesionálov spoľahla v predvianočnom období a keď sa manžel opýtal, aký darček okrem kvetín by ma najviac potešil na MDŽ, neváhala som ani sekundu. Hneď som vedela, čo by to mohlo byť. Nechať si raz za čas poriadne vyupratovať je vážne na nezaplatenie,“ hovorí dvojnásobná mama Alena z Malinova. „Ten čas, ktorý som pred Vianocami získala na iné aktivity, mi stál za to. Žiadne naháňanie, vyťahané ruky a boľavý chrbát,“ pochvaľuje si. „Už viem, že okná sama viac umývať nebudem. Úprimne, keď som si ich čistila sama, nikdy sa mi tak nádherne neleskli, ako keď sa toho chopila šikovná profesionálkadodala.

Podobnú skúsenosť má aj Lenka, mama sedemročného Alexka z Bratislavy. „Syn bol s malými prestávkami od septembrového nástupu do prvej triedy doma a mala som čo robiť, aby som dokázala skĺbiť home office so starostlivosťou oňho. Samozrejme, bolo sa treba s ním veľa učiť a dennodenne varím. Na upratovanie som naozaj nemala energiu. Kamarátka mi poradila, nech sa obrátim na profesionálov. I keď spočiatku som bola nedôverčivá, dnes si bez ich pomoci neviem naše fungovanie predstaviť. Dali si záležať na všetkých detailoch, ktoré si ja naozaj všímam a potešilo ma, že dokonca vyleštili aj kľučky. Doma máme čistučko, voňavo a manžel nikdy nemal košele tak dokonale vyžehlené,“ konštatuje.

Dajte si poradiť

Upratovacích firiem je na Slovensku viacero, na internete nájdete aj referencie zákazníkov. Stačí sa len rozhodnúť. Ak žijete v hlavnom meste, jednoduchú objednávku a rýchle vybavenie nájdete napríklad u firmy Zavas, ktorá pôsobí v Bratislave a okolí. S blížiacim sa MDŽ môžete využiť až 15 % zľavu, ktorá potrvá do 10. marca.

Pokojne si vyložte nohy, urobte kávu alebo čaj a tešte sa z toho, že máte doma upratané. Vy si zatiaľ naplánujte výlet s rodinou, na ktorý sa môžete vybrať aj v období pandémie. Počasie nám praje, tak prečo tráviť čas upratovaním, keď si ho môžete užiť v spoločnosti svojich najbližších pri omnoho príjemnejších činnostiach?

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia