Tipy ako zabaviť deti: Príbehy, pohyb aj čítanie

Tipy ako zabaviť deti:
Ilustračné foto
Zdroj: YouTube
2020-04-04 15:30:00 |

Aj v týchto zložitých časoch nájdeme množstvo pútavých aktivít pre deti. Skúste to so Strýkom Baltazárom, tancom či osobnými knihami.

V Amerike počas karantény dávajú deti plyšových medvedíkov za okno. Na Slovensku zase herci čítajú cez sociálne siete rozprávky. Stačí sa trochu "poobzerať" po internete a určite nájdete super zábavu, ktorá vaším deťom spríjemní dni "koroprázdnin". 

Čo tak stretnúť sa s detským zabávačom Strýkom Baltazárom? K deťom si našiel cestu prostredníctvom talkshow, v ktorej sa rozpráva s obľúbenými hračkami. V prvom diele vyspovedal svojho kamaráta Macka Rúška.

Najmenším sa prihovára aj originálna tanečná šou Tani Tani s Nely, ktorá prostredníctvom interaktívnych videí zapája deti do pohybových aktivít. Tanečná šou je rodinným projektom Nely a Eddyho Portellovcov, ktorí sa Slovensku v roku 2012 založili úspešnú tanečnú školu. Profesionálny tím lektorov a trénerov v nej vyučuje rôzne druhy tancov deti od 3 rokov. Naši detskí tanečníci najviac milujú tanečné príbehy, ktoré sme pre nich vytvorili, aby sa ľahšie naučili jednotlivé kroky a zapamätali si nové tance. Vždy ich to vtiahne a ani nevedia ako, už tancujú latino,” hovorí Petronella “Nely” Portella. Pre deti prichystala sériu videí Tani Tani s Nely, ktoré bezplatne zverejnila na Youtube.

Knihy pre deti na mieru

V posledných týždňoch sme sa zrazu ocitli v úplne novej situácii a väčšinu času tráime doma s deťmi. To prirodzene znamená neustále vymýšľanie hravých, ale aj vzdelávacích aktivít a v ideálnom prípade ich kombináciu. Výbornými pomocníkmi sa v tomto prípade môžu stať nové personalizované knihy. Deti si v nich nájdu svoje meno, fotky ale aj zábavné úlohy na doplňovanie.  Nie každé dieťa čítanie baví, no ak je práve ono hlavným hrdinom, je to celkom niečo iné. 

Keď deti čítajú svoj vlastný príbeh sami o sebe, prebúdza sa v nich omnoho viac zvedavosti, fantázie a hravosti. Keď napríklad svojmu malému Peťkovi čítate o tom, ako odvážny Peťko v knihe precestuje celý svet, váš synček sa do postavy dokáže omnoho lepšie vcítiť a príbeh z knihy sa odrazu stáva jeho vlastným príbehom. To isté platí pre malú Emku, Kristiánka alebo Zuzku. Ak im naviac dej knihy dokáže odovzdať životnú pravdu či ponaučenie, čítanie slúži aj ak výchovný a vzdelávací nástroj. Osobné knihy nájdete na webe www.pribehovo.sk alebo na Facebooku a Instagrame @Pribehovo.      

 

 

YouTube.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia