Krásny účes bez vlasov: Gianesse kamarátky závidia

Krásny účes bez vlasov:
Ilustračné foto
Zdroj: Facebook.com
2020-03-29 13:30:00 |

Dlhé vlasy sú pre malé dievčatká väčšinou veľmi dôležité. No čo ak niektoré také šťastie nemajú a o vlásky prídu?

Bol práve Nový rok 2017, keď 7-ročnej Gianesse Wrideovej z Utahu začali vypadávať vlásky a to po veľkých prameňoch. Rodičia boli v šoku a nevedeli, čo sa deje. Lekári stanovili jasnú diagnózu. Dievčatku diagnostikovali alopéciu spojenú s autoimunitným ochorením. O dvadsať dní neskôr boli jej krásne a dlhé vlasy nenávratne preč. No ona si z toho ale nič nerobí. Prišla totiž na to, ako byť v škole aj bez vláskov každý deň očarujúca.

Alopécia je neinfekčné ochorenie spôsobujúce vypadávanie vlasov alebo ochlpenia. „Nie je žiadny liek, ktorý by jej mohol pomôcť. Áno, môže užívať steroidy, ale hneď ako ich prestane užívať, vlasy jej zase vypadajú," hovorí jej mama Daniella.

„Bolo to ťažké obdobie, ale nie kvôli tomu, že bola bez vlasov, ale kvôli tomu, že mala obavy, že by sa jej deti zo školy začali smiať a Gianessa sa začala cítiť menejcenná,“ hovorí matka Daniella Wride. Kreatívnej a milujúcej mame sa v hlave zrodila veľmi zaujímavá myšlienka. Keďže jej dcérka nenávidí parochne a šály, vymyslela krásnu a nezvyčajnú ozdobu hlavičky.

Pri prechádzke, v miestnom obchode so suvenírmi narazila Daniella (29) na veľký výber adhezívnych šperkov. Ideálne pre dievča, ktoré miluje trblietky a nemá vlásky. A aby svoju dcérku ešte viacej povzbudila, prihlásila ju do súťaže, ktorá sa konala v škole s názvom „Deň bláznivých účesov“

Aj keď bola Gianessa spočiatku nervózna, že by sa jej spolužiaci zo základnej školy mohli smiať, riskla to. Jej obavy však razom opadli, keď vstúpila do triedy. Spolužiaci zízali s otvorenými ústami a nie len to. V súťaži vyhrala prvé miesto. Fotografie Gianessy obleteli svet a v okamihu sa stali hitom. „Je to trošku šialené. Musím ale povedať, že to vyzerá úplne dokonale," pokračuje Daniella.

„Najprv som bola smutná, keď som stratila všetky vlásky, no teraz mám holú hlavičku a viem nosiť šperky aj na hlave,“ zažartovala Gianessa. Malá milovníčka tblietok a rôznych ozdôb dúfa, že sa jedného dňa stane módnou návrhárkou. „Nosenie šperkov na hlave je pre ňu naozaj skvelá terapia a zároveň aj zábava,“ vraví mama Daniella a dúfa, že aj toto pomôže zvýšiť informovanosť o alopécii a podnietiť ostatných k väčšej akceptácii ľudí bez vlasov. Myslí si, že strata vláskov jej dcéry mohla byť vyvolaná stresom zo smrti jem milovanej babky.

"Vaše vlasy netvoria vašu osobnosť a ani to, kým ste – všetko je vo vnútri," odkazuje Gianessa Wride všetkým detičkám, ktoré postihol podobný osud. Dnes je Gianessa o čosi staršia, spokojná, usmiata a s účesom si nerobí starosti. Nahodí trblietky a vyráža sa von.

Fotogaléria


Foto: Facebook.com
Autor: © Zoznam/kch
Zdroj: people.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia