Pohľad na mobil zachránil jej nenarodenému dieťaťu život

Pohľad na mobil zachránil
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2019-07-26 00:30:25 |

Raňajky, obed aj večera s mobilom v ruke. Občas je toho naozaj veľa. Istá mama však práve vďaka mobilnej aplikácii zachránila život svojej, vtedy ešte nenarodenej, dcérky.

Emily Eekhoffová, 26-ročná budúca mama bola v radostnom očakávaní s druhým dieťatkom a každé kopnutie bábätka ju nadchlo. Keď bola v 28. týždni tehotenstva, stiahla si do mobilu aplikáciu Count the Kicks, ktorá mala započítať každé jeho kopnutie. Vtedy by jej ani na um nezišlo, že aplikácii, ktorú si zo zvedavosti stiahla, bude vďačiť za to, že je jej dieťatko v poriadku.

Monitoruje, ako deti v brušku „šantia“

Aplikácia bola navrhnutá tak, aby monitorovala zdravie ešte nenarodených detí záznamom frekvencie kopnutí. Zdravé dieťa by sa malo v závislosti od veku prejavovať určitým počtom kopnutí. Najaktívnejšie sú bábätká v 24. až 28. týždni tehotenstva, kedy majú v maternici ešte dostatok miesta na manévrovanie a aktívne to využívajú, hoci je to individuálne. Budúca mama si vďaka aplikácii na mobile všimla niečo nezvyčajné. V 33. týždni tehotenstva jej aplikácia ukázala, že neprestajné kopanie ustalo. „Boli sme trochu vystrašení, a vedeli sme, že niečo nie je v poriadku," povedala.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Count The Kicks (@countthekicksus),

Emily a jej manžel šli rovno do nemocnice, kde lekári zistili, že pupočná šnúra bola trikrát obtočená okolo krku dieťaťa. Zvyčajne, ak je pupočná šnúra okolo krku dieťaťa obtočená raz, nepredstavuje to veľké nebezpečenstvo, ale trikrát a tesne? Bol to potenciálne smrteľný stav. Emily bola prijatá na núdzový cisársky rez a Ruby sa narodila ešte v ten deň. Po pôrode strávila ďalších 20 dní na jednotke intenzívnej starostlivosti, ale teraz je už doma so svojou rodinou zdravá a silná.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Count The Kicks (@countthekicksus),

Emily hneď písala tvorcom aplikácie, ktorým sa cítila zaviazaná za to, ako jej ich výtvor pomohol. Zaujímavé je, že za touto aplikáciou stoja práve štyri ženy, ktoré pre podobné problémy stratili svoje nenarodené deti. O to väčšie je pre ne zadosťučinenie, keď vidia, že ich aplikácia pomáha zachraňovať ďalšie detské životy.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Count The Kicks (@countthekicksus),

„Myslím, že Boh na nás v ten deň dával pozor a dal mi vnuknutie, aby som si túto bezplatnú aplikáciu stiahla. Zachránila nás, " povedala Emily pre USA Today. Aplikácia Count the Kicks je bezplatná a možno si ju stiahnuť pre iOS a android.  

Prečítajte si tiež:

Žena s dvomi maternicami po pôrode opäť porodila

Pôrod: Čo je u nás normálne a vo svete je to úplne inak


Foto: gettyimages.com
Autor: © Zoznam/kch
Zdroj: uk.style.yahoo.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia