Žena s dvomi maternicami mesiac po pôrode opäť rodila

Žena s dvomi maternicami
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2019-04-06 00:30:05 |

Arifa Sultana (20) z Bangladéša porodila koncom februára chlapčeka. O necelý mesiac prišli na svet dvojičky. Do nemocnice však pôvodne neprišla rodiť, ale s bolesťami v brušnej dutine.

Vzácna vrodená abnormalita, tzv. uterus didelphys, keď má žena dve maternice, môže zvýšiť riziko potratu alebo predčasného pôrodu. Mladučká Arifa porodila v krátkom časovom odstupe dvakrát...

Novopečená mama, ktorá sa ešte nespamätala z prvého pôrodu a zvykala si na synčeka, sa opäť ocitla v nemocnici pre neutíchajúce bolesti v podbrušku. Po tom, ako jej urobili ultrazvuk, zostala šokovaná nielen ona, ale aj lekári. Arifa mala dve maternice a v jednej z nich boli dvojčatá pýtajúce sa na svet. Gynekologička Sheila Poddar okamžite pristúpila k cisárskemu rezu a na svet prišli dievčatko a chlapček. „Všetky tri deti sú v bezpečí a zdravé. Matka je tiež v poriadku, “ uviedla lekárka pre CNN.

I keď nie je bežné mať dve maternice, nejde až o takú raritu ako by sa mohlo zdať. Porodiť však tak krátko za sebou tri deti raritou je. Arife sa pravdepodobne uvoľnili počas ovulácie tri vajíčka, ktoré boli oplodnené v rovnakom čase a výsledkom boli tri embryá. Podľa National Institutes of Health je šanca, že pri dvoch materniciach porodíte dvojičky, jedna k miliónu.

Arifa, ktorá pochádza z veľmi chudobnej oblasti, pri prvom tehotenstve ultrazvuk neabsolvovala. Lekári hovoria, že tamojší ľudia často netušia, čo sa s nimi deje a aj o tehotenstve sa ženy dozvedia neraz naozaj krátko pred tým, než idú rodiť, lebo ich prekvapia neutíchajúce bolesti.

Prečítajte si tiež:

Táto žiarivá červená guľa je maternica vytiahnutá zvnútra

Chlapec znáša vajcia, lekári nechápu

 

 

 

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/hj
Zdroj: people.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia