Chlapec sa zadusil párkom v rožku

Chlapec sa zadusil párkom
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2019-06-26 13:30:55 |

Pamätáte si aj vy z detstva na večné upozornenia rodičov, aby ste jedli pomalšie a nebehali s jedlom kade-tade? Dnes to pravdepodobne hovoríte vy svojim deťom. A dobre robíte!

Toto by nikomu nenapadlo ani v  tom najhoršom sne. Obľúbená, i keď nie práve najzdravšia pochúťka väčšiny detí, sa stala osudnou 8-ročnému chlapcovi. Stačilo jedno zahryznutie do obyčajného párka v rožku a nebolo mu pomoci.  

Tragédia, pri ktorej sa nemenovaný chlapec hotdogom udusil, sa stala počas slávností San Juan v Telde na Kanárskych ostrovoch. Jeho rodina sa až do momentu, než sa išli občerstviť do plážového baru, perfektne zabávala. Tam si vybral práve párok v rožku. Podľa svedkov chlapcovi zabehlo hneď prvé sústo a začal sa dusiť. Rodičia zavolali záchranku a ešte pred jej príchodom sa ho snažili za pomoci ostatných resuscitovať. Iniciatívu po nich prebrali záchranári, ktorí ho oživovali ďalšiu hodinu. Bohužiaľ, márne. Obyvatelia mesta zostali v takom šoku, že oslavy hneď zrušili a mestská rada vyhlásila dvojdňový smútok.

Aj tento smutný príbeh potvrdzuje múdrosť, že pri jedle by sme mali byť pokojní, každé sústo niekoľkokrát požuť a sústrediť sa na jedenie. Toľkokrát opakované, že pri jedle by sme mali sedieť naozaj platí! Naučiť deti správne stolovať je dôležitejšie, ako by sa zdalo.

Prečítajte si tiež:

Nepodávajte večeru deťom o 17.00: Toto je dôvod

Pediatri varujú: Párky do výživy batoľaťa určite nepatria

 

Fotogaléria


Foto: gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: Thesun

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia