Nepodávajte deťom večeru o 17.00: Toto je dôvod

Nepodávajte deťom večeru o
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2019-05-06 13:30:08 |

Naučiť deti pravidelne večerať im môže z dlhodobého hľadiska veľmi prospieť. Ak im ju však ponúkate príliš skoro, teda okolo 17.00, mali by ste to prehodnotiť.

Jesť neskoro večer nie je dobré. Okrem toho, že s plným žalúdkom sa ťažšie zaspáva, hrozí pálenie záhy aj ťažké sny. Na druhej strane však nie je dobrým nápadom podávať deťom večeru príliš skoro.  Dôvod je možno trochu iný, ako by ste čakali, 

„Ak deti jedia o 17.00, zvyčajne jedia bez rodičov,“ konštatuje výživová poradkyňa Alex Parker a hovorí, že práve v tom je chyba. „Existuje obrovské množstvo dôkazov, ktoré ukazujú na pozitívne sociálne zručnosti detí stolujúcich s rodinou,“ vysvetľuje. Jednou z obrovských výhod detí sediacich pri večeri s celou rodinou je výrazný rast slovnej zásoby. „Experti zistili, že bežný rozhovor pri večeri zvyšuje slovnú zásobu dieťaťa viac ako to, keď im nahlas čítame,“ povedala Parker. „Večera je pre rodiny najspoľahlivejším spôsobom, ako sa spojiť a zistiť, čo sa u koho deje a čo prežíva,“ podotkla. „Rodinná večera okrem toho poskytuje rodičom príležitosť modelovať a regulovať zdravé stravovacie návyky detí," dodáva.

Deti, ktoré zdieľajú rodinné stolovanie tri alebo viackrát týždenne, majú väčšiu pravdepodobnosť, že nebudú obézne a budú mať zdravšie stravovacie návyky. Ideálny čas, o koľkej zasadnúť k večeri, závisí od rodiny k rodine. Najdôležitejšie je dať si ju spoločne vždy, keď je to možné.

Prečítajte si tiež:

Takto sa vám podarí predchádzať problémom pri stole

Najlepšie raňajky, ktoré udržia koncentráciu dieťaťa v škole

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/hj

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia