Trojročnej Lydii detské šminky znetvorili tvár. Boli toxické

Trojročnej Lydii detské šminky
Ilustračné foto
2018-03-27 13:30:48 |

Priam hororovú fotku dcérky po tom, ako sa maľovala hračkárskym mejkapom zdieľa na sociálnej sieti jej mama.

Kylie Craven z Illinois taký strach o dieťa ešte nezažila. Po tom, ako sa malá Lydia hrala s detskými šminkami, jej opuchli viečka, napuchli pery a po tvári i tele sa jej urobili rôzne fľaky a vyrážky. Dievčatko dostalo alergickú reakciu po použití lícenky a lesku na pery z detskej sady. Následky alergie boli také vážne,  že Lydia musela zostať v nemocnici. Pre bolestivé pľuzgiere nemohla niekoľko dní vôbec jesť.

„Dávajte si pozor na to, čo deťom kupujete,“ varuje Kylie, ktorá šminky zadovážila v obchode v jej rodnom meste Georgetown. Ako tvrdí, pri kúpe sa ešte uisťovala, či sú šminky netoxické. Dcérke chcela urobiť radosť, tak si urobili „svoj deň“, dali spolu nejaké zákusky a maľovali sa. Do 24 hodín prežila Kylie „najhoršiu nočnú moru“, keď Lydia zrazu začala opúchať, dostala horúčku a jej pokožka dostávala modrastý nádych.

Vystrašená mama neváhala hneď bežala s dcérkou do nemocnice. Lekári spočiatku tiež nevedeli, čo môže byť príčinou jej stavu, no postupne sa dopátrali k vinníkovi – tým boli toxické látky obsiahnuté v šminkách.

„V tom mejkape bolo šesť rôznych chemikálií, o ktorých je známe, že spôsobujú alergickú reakciu.... Žiaľ, Lydia sa stala jedným z tých ľudí, u ktorých sa prejavila,“ napísala Kylie. V súčasnosti sa má už dievčatko omnoho lepšie a zotavuje sa. „Stále ju to ešte trochu svrbí, ale červené fľaky sú preč. Na tvári a krku má ešte nejaké vyrážky, ale aj tie už miznú. Lydia sa znovu usmieva,“ dodala.

Kylie sa rozhodla zdieľať Lydiin príbeh preto, aby upozornila ostaných rodičov, nech sú pri výbere vecí pre deti omnoho opatrnejší ako bola ona.

Prečítajte si tiež:

Stačila chvíľa na chlapcovi skončil hrnček s horúcim čajom

Stačili dve hodiny a bábätko bojovalo o život

Fotogaléria


Foto: facebook/Kylie Craven
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia