Stačila chvíľa a na chlapcovi skončil hrnček horúceho čaju

Stačila chvíľa a na
Ilustračné foto
Zdroj: Facebook
2018-03-22 08:30:56 |

Mama zdieľa snímky ročného syna obareného horúcim nápojom. Chce tak upozorniť na nebezpečenstvo, číhajúce na deti kdekoľvek.

Malý Jake sa minulý mesiac obaril horúcim čajom, ktorý na seba stiahol v kaviarni. Podľa jeho 37-ročnej mamy Suzie Fogyrtyovej sa to stalo „v zlomku sekundy“. Stačilo, keby šálku viac posunula, i keď by jej nenapadlo, že špuntík ju dočiahne.

Našťastie, duchaprítomná mama veľmi rýchlo zareagovala a kričiace dieťa držala v umývadle plnom studenej vody, aby popáleniny chladila. Po viacerých návštevách nemocnice lekári očakávajú, že Jake sa úplne zotaví a zjazvenie po obarení bude minimálne.  

Suzie sa rozhodla na Facebooku podeliť o snímky synčeka, aby boli varovaním pre ostatných, nech sú pri deťoch veľmi obozretní. Ako zdôrazňuje, mnohým nehodám sa dá ľahko predísť, len treba predvídať a nezabúdať, že deti sú zvedavé, všetečné a veľmi rýchle. Čím viac rodičov si to uvedomí, tým je väčšia šanca, že detí nútených prežiť zbytočné bolesti ako aj Jake, bude omnoho menej.   

Všetko sa to odohralo 25. februára, keď bola Suzie s manželom, malým Jakeom a jeho trojročnou sestričkou Oliviou v parku Lee Valley vo Walthame Abbey. Kým dcérka sa hrala, Suzie sa rozhodla zobrať Jakea do neďalekej kaviarne, kde ho chcela prebaliť a dať mu jesť.

„Posadila som ho do vysokej stoličky a sklonila som sa, aby som našla tašku s plienkami a príbor,“ spomína.  Hovorí, že horúci čaj dokonca ani nenechala v dosahu dieťaťa a doteraz úplne nechápe, ako sa mu podarilo tak veľmi nakloniť, že ho dočiahol. „Stále som šokovaná tým, ako to dokázal. Nemyslela som si, že by to bolo možné.“

Našťastie, na chlapca sa vďaka vrchnáku na hrnčeku nevylial celý obsah, no to, čo vyšpľachlo, mu popálilo tvár a hrudník. „Keď som dvihla hlavu od tašky, plakal a jeho tvár bola v agónii,“ opisuje Suzie. Všimla si, že šálka s čajom je prevrátená, preto Jakea hneď zobrala a utekala k umývadlu. Spolu s jedným zamestnancom kaviarne ho v studenej vode držala 8 minút. „Snažiť sa udržať ročné dieťa v studenej vode je brutálne,“ povedala. „Jake bol vystrašený a bola mu veľká zima. Cítila som sa vinná, že ho nedokážem udržať v tej vode 15 minút, ako mi kázali lekári,“ hovorí.

 Mesiac od nehody je už chlapec bez obväzov, ale ešte rok mu musia trikrát denne do pokožky vtierať špeciálny krém.

Suzie verí, že ich príbeh pomôže ďalším deťom, ktorých rodičia budú možno opatrnejší. Upozorňuje tiež, že keď sa už niečo podobné stane, aby ľudia nikdy nedali dieťa do teplej vody. Tým by mu ešte viac uškodili.  


ŠOKUJÚCE: Mama zdieľa fotky syna po obarení horúcou vodou


Ak je to možné, treba dať dieťaťu z popáleniny preč oblečenie, aby sa prestalo teplo šíriť a nešlo hlbšie. „Vždy sa snažte dostať dieťa niekde k studenej vode a chlaďte popáleniny 15 minút,“ radí. Upozorňuje však, že voda nemôže byť úplne ľadová, to by mohlo okrem iného spôsobiť šok.

Prečítajte si tiež:

Týchto 6 pravidiel prvej pomoci by mali deti poznať

Chcela sa stať vílou, skončila s takýmito popáleninami

 

 

Fotogaléria


Foto: facebook/Suzie Hogerty
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia