Mama zdieľa šokujúce fotky syna po obarení vriacou vodou

Mama zdieľa šokujúce fotky
Ilustračné foto
2017-08-16 00:50:49 |

Pohľad na malého Erica nie je príjemný, jeho mama je však rozhodnutá všetkým ukázať čo sa môže stať aj pri chvíľkovej nepozornosti a ako sa treba v takej situácii zachovať.

Dvojročnému Ericovi Wardovi zostane spomienka na tohtoročný 8. marec natrvalo vrytá nielen v pamäti, ale aj na koži. Stačil iba okamih a chlapča stiahlo na seba džbán plný vrelej vody. Skončil s vážnymi popáleninami na tvári, trupe aj chrbte. Jeho 23-ročná mama Lucy Smillie, ktorá v tom čase práve skladala záverečné skúšky v autoškole konštatuje, že ten deň navždy zmenil životy všetkých členov rodiny. Najväčšie výčitky má rodinná známa (Lucy odmietla konkretizovať, o koho ide), ktorá drobca varovala, lebo aj Ericov otec Adam mal vtedy povinnosti mimo domu. Po celý čas dávala pozor, nepodarilo sa jej však ustrážiť moment, keď Eric chytil nádobu s horúcou vodou s stiahol ju na seba.

„Zrazu mi telefonoval Adam, že doma sa stala nehoda a musím čo najskôr prísť. Netušila som, že je to také zlé. Keď ma inštruktor z autoškoly priviezol pred dom, už tam stála sanitka aj vrtuľník,“ spomína Lucy na strašné chvíle. „Počula som ako Eric plače, bolo to omnoho horšie ako normálne. Bol neskutočne červený, nebolo to pekné, ale ešte stále to nebolo také strašné ako keď som ho zbadala po operácii,“ pridáva. Pohľad, ktorý sa rodičom naskytol po dvojhodinovej operácii, bol viac ako príšerný – Eric bol obviazaný ako „múmia“ a celú tvár mal krvavú, zjazvenú a ošúpanú. Bola to tá najhoršia vec na svete, aká ma kedy dovtedy postretla,“ opisuje Lucy.

(Takto vyzerala Ericova tvár krátko po operácii.)

Lucy neverila, že Eric bude mať ešte niekedy normálnu tvár, bolo to úplne nepredstaviteľné. Lekári ich však upokojovali, že operácia dopadla dobre a urobili všetko, čo bolo v ich silách. Po tom, ako Erica po týždňoch prepustili z nemocnice, bolo to podľa Lucy ešte horšie, lebo mu museli sami meniť trikrát denne obväzy, čo bolo veľmi bolestivé a dieťa bolo nesmierne vystrašené. „Aj v nemocnici, kde mu ich menili sestričky, to bolo dosť ťažké, ale doma sme na to boli úplne sami,“ podotkla. Okrem preväzovania mu museli telo natierať špeciálnym krémom a opatrne odstraňovať staré chrasty. „Bolo to neskutočne ťažké, aby sme pred ním neplakali. Museli sme byť silní. Neviem, ako sme to vlastne dokázali,“ uvedomuje si statočná mamina, čo všetko museli ako rodičia pri starostlivosti o ťažko popáleného synčeka podstúpiť.

(Šťastná mladá rodinka, ktoré ešte netušila, aká traumatizujúca skúsenosť ich čaká.)

Počas prvých dní Eric s nikým nehovoril, bol vo veľkom šoku a niekoľko mesiacov nemohol ísť pre riziko infekcie vôbec von. Našťastie, ako mesiace plynuli, jeho psychika sa zotavovala a opäť začal pomaly komunikovať. Postupne sa zlepšuje aj jeho fyzický stav a rodičia dúfajú, že sa podarí odstrániť čo najviac jaziev. „O tom, čo sa stalo, nehovorí vôbec, ale opäť a opäť ide k zrkadlu, pozerá sa na seba a dotýka sa jaziev. Potom bez slova odíde,“ prezrádza Lucy.

Erica musia po celé dva roky štyrikrát denne natierať špeciálnym krémom  a musí nosiť tzv. tlakový oblek, ktorý tlačí na jazvy a splošťuje ich. To je však už nič oproti traume, ktorú zažívali v prvých týždňoch po nehode. Zdá sa, že emocionálne najviac situácia zobrala rodinnú známu, ktorá ho strážila. Lucy tvrdí, že sa na ňu nehnevajú. „Chcem, aby ľudia vedeli, že sa to môže stať hocikomu. Ale nemôžeme prežiť život s tým, že stále myslíme na to, akú chybu sme urobili. Keby naša rodinná známa sedela pri telefóne a hrala sa, bola by som nahnevaná, ona sa však o Erica starala, pripravovala mu mlieko a bol to moment, ktorému nedokázala zabrániť. Nikto nedokáže predvídať úplne všetko, jednoducho sa to stalo,“ hovorí bez štipky hnevu.

(Eric sa opäť usmieva.)

Lucy a Adam sú rodinnej známej vďační za rýchlu reakciu, ktorá zachránila ich milovanému chlapcovi život. „Keď sa niečo podobné stane vám, nikdy nedávajte dieťaťu dole šaty, pretože to bude ešte horšie,“ radí Lucy. „Čo najrýchlejšie položte dieťa do vlažnej, nie studenej vody, lebo telo dostane šok. Potom volajte sanitku,“ dodáva. Ako konštatuje, Eric mal v čase incidentu na sebe plienku a keby ho opatrovateľka neposadila do studenej vody, mohlo všetko dopadnúť omnoho horšie. „Neviem, či by so vedela tak pohotovo a rozvážne reagovať,“ priznáva Lucy. Ako dodáva, ešte stále sa s tým úplne nevyrovnali, ale pri sile ich drží poznanie, že všetko mohlo byť ešte horšie. 

Prečítajte si tiež:

POZOR: Pozrite sa, čo dokáže urobiť voda zo záhradnej hadice

Týchto 6 pravidiel prvej pomoci by mali deti poznať

Fotogaléria


Foto: profimedia.sk, facebook/Lucy Smillie
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia