Najmladšie mamy sveta: Keď deti majú deti

Najmladšie mamy sveta: Keď
Ilustračné foto
Zdroj: youtube.com
2017-10-30 00:27:08 |

I keď väčšina dievčat, ktoré rodili v prekvapujúco nízkom veku, bola vyvinutá omnoho skôr ako rovesníčky, stále to boli deti. Je až prekvapujúce, že to zvládli.

Pri sledovaní témy tehotenstiev v nízkom veku sa stretávame najmä s prípadmi porušovania detských práv a veľmi vážnymi medzerami v sexuálnom vzdelávaní.  Najčastejšie sa mladučké dievčatá stali mamami vďaka amorálnemu správaniu dospelých. Ťažko možno obviňovať súčasnosť, i keď sa hovorí o sexuálnej slobode a kríze morálky, lebo prvé známe prípady raného tehotenstva siahajú ďaleko pred „sexuálnu revolúciu“.

Lina Vanessa Medina - najmladšia matka v histórii

Peruánka Lina Medina porodila zdravého syna, keď mala päť rokov a sedem mesiacov!  Malý Geraldo prišiel na svet v roku 1939. Otec nie je známy i keď bolo potvrdené sexuálne zneužívanie dievčatka. V súčasnosti je stále považovaná za najmladšiu matku na celom svete a zaregistrovaná v Guinessovej knihe rekordov. Jej tehotenstvo bolo také nenápadné, že sa zistilo až v siedmom mesiaci. Druhé dieťa porodila o 33 rokov neskôr.

Zaujímavosť: Matka Liny si všimla, že jej dcéra sa fyzicky rozvíja rýchlejšie ako rovesníčky takmer od narodenia.  Ochlpenie jej začalo rásť v troch mesiacoch života a menštruovať začala už v ôsmich mesiacoch života. Keď mala štyri roky, začali jej rásť prsia a v tomto veku prišla tiež o panenstvo. Doktori to potvrdili a tiež skonštatovali, že už mala vyvinuté vaječníky, ktoré boli síce malé, ale inak rovnaké ako u dospelej ženy. Tento fenomén sa nazýva skorá sexuálna zrelosť a u detí mladších ako 5 rokov je výskyt veľmi zriedkavý.


TIP: Emily. Dievčatko, ktoré nedostalo šancu byť dieťaťom


Liza Gryčchenko - porodila mŕtve bábätko

Šesťročná Liza je najmladšia matka z Charkova na Ukrajine.  Otehotnela v roku 1934, bohužiaľ bábätko zomrelo pri pôrode. Najnechutnejšie na tomto smutnom prípade je to, že otcom počatého dieťaťa bol 70-ročný dedko dievčatka.

Známe najmladšie matky sveta vo veku 8 až 11 rokov

2012:

10-ročná Laura Marina Villanueva z Peru porodila zdravého chlapca vo veku 10 rokov. Pomenovala ho Justin po Justinovi Bieberovi. Otec chlapca bol 45-ročný partner jej staršej sestry. Skrýval sa pred políciou a vyhrážal sa Laure aj jej sestre, že ich zabije. Nakoniec ho chytili. 

2009:

11-ročná Kordeza Žhelyazkova z Bulharska porodila dcéru, ktorej otcom bol jej 19-ročný manžel Kordezy. Po dieťatku vraj túžili, pôrod mala rýchly a dievčatko prišlo na svet prirodzeným pôrodom.

2005:

Najmladšou matkou v Rusku sa stala Valentina Isaeva, ktorá porodila dievčatko vo veku 11 rokov. Otcom je Valentinin 17-ročný priateľ.

2003:

Samantha Goodman zo Zimbabwe porodila dievčatko vo veku 10 rokov. Špekulovalo sa, že otcom bol 12-ročný chlapec z tej iste oblasti. Je to vek, keď sa chlapci iba vyvíjajú a je skôr výnimočné, aby partnerku oplodnili. Vraj sa spolu hrali niekde u susedov, keď našli knihu o sexe a rozhodli sa niečo z nej vyskúšať...

2001:

Wanwisa Janmuk z Thajska porodila dievčatko vo veku deväť rokov. Otcom dieťaťa je jej 27-ročný manžel. Aj keď sa to môže zdať zvláštne, naozaj sa zobrali. Wanwisa sa vydávala ako osemročná a o rok neskôr prišla na svet jej dcérka. Stala sa tak najmladšou ázijskou matkou.

1993:

Zulma Guadalupe Morales otehotnela po znásilnení strýkom. Porodila ako osemročná zdravého vyše trojkilového chlapca.

1957:  

Hilda Trujillo z Peruánska porodila dcéru vo veku 9 rokov. Otcom jej dieťaťa bol 22-ročný bratranec, ktorý ju znásilnil.

1936:

Najmladšia matka z Kolumbie Griseldina Acuña porodila vo veku 8 rokov zdravého chlapca s hmotnosťou 2,3 kg. Chlapcov otec bol "priateľom" rodiny. Griseldina začala sexuálne zrieť veľmi skoro – menštruáciu dostala už ako trojročná.

1884:  

Osemročná Zi z Nigérie porodila dcéru. Zaujímavosťou je, že aj jej dcéra porodila dcéru vo veku 8 rokov a 8 mesiacov, čím urobila svoju mamu v 17-tich rokoch babkou.

1759:

Anna Mummenthaler zo Švajčiarska porodila dievčatko vo veku 8 rokov. Dieťa prišlo na svet mŕtve. Otcom bol jeden z príbuzných.

Toto sú najmladšie matky zo Slovenska

2000:

Soňa Szilasziová z Jasova v okrese Košice-okolie otehotnela ako 11-ročná. Syna porodila ako 12-ročná, chodila vtedy do 6. triedy. K dieťaťu sa priznal o desať rokov starší murár, ktorý bol jej priateľom.

2009:  

12-ročná Bibiana z Maškovej v okrese Lučenec porodila chlapčeka. Otcom mal byť 13-ročný chlapec, ktorý sa k dieťaťu nepriznával. 

Prečítajte sim tiež:

Táto žiarivá červená guľa je maternica vytiahnutá zvnútra

Bábätko, ktoré sa narodilo s črevami vonku

Fotogaléria


Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia