OHÚRTE všetkých vláčnym veľkonočným barančekom: Takto ho robí VYCHÝRENÁ CUKRÁRKA!

Veľkonočný baranček od Veroniky
Veľkonočný baranček od Veroniky Bušovej
Zdroj: Instagram/veronikabusova
2024-03-27 15:00:00 |

Veľká noc doslova klope na dvere, a tak už možno aj vy rozmýšľate nad tým, že upečiete barančeka, ktorý počas sviatkov nechýba na mnohých stoloch. My pre vás máme skvelý recept od známej slovenskej cukrárky Veroniky Bušovej.

Tak ako pri všetkých jedlách, i pri veľkonočnom barančekovi existujú rôzne recepty. Ktorý však zaručí vláčnosť, krásny dizajn a v neposlednom rade uspokojí aj chuťové poháriky? Tvarohový baranček od profíčky a vychýrenej autorky skvostných dezertov Veroniky Bušovej vás určite nesklame.

 

Potrebné ingrediencie

5 vajíčok

štipka soli

220g kryštálového cukru

250g masla

250g tvarohu

250g polohrubej múky

1 kypriaci prášok do pečiva

Kôra z jedného citróna

100 g hrozienok

30 ml rumu

1 lyžica vanilkovej pasty

Postup

Oddeľte si žĺtka od bielkov. Žĺtky vyšľahajte s polovicou cukru do hustej nadýchanej peny. Pridajte roztopené maslo, tvaroh a preosiatu múku s kypriacim práškom do pečiva. Pridajte vanilkovú pastu, citrónovú kôru a v rume namočené hrozienka. Z bielkov a štipky soli vyšľahajte tuhý sneh, ktorý následne jemne vmiešajte do cesta. Maslom si vymažte barančekovú formu, vysypte ju polohrubou múkou a naplňte cestom. Barančeka pečte pri teplote 160*C približne hodinu. Po vychladnutí ho polejte, pocukrujte a ozdobte hrozienkami. Dobrú chuť! 

 


Autor: © Zoznam/S
Zdroj: Instagram/veronikabusova

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia