Originálne MINI banánové lievance od Kvetky Horváthovej: Zvládne ich každý a deti ich budú milovať!

Kvetka Horváthová
Kvetka Horváthová
Zdroj: Instagram/kvetkah
2024-03-17 11:00:00 |

O Kvetke Horváthovej už roky vieme, že je skvelá moderátorka. Známa blondínka je však aj veľkou výmyselníčkou skvelých receptov. Ten na mini lievance budete chcieť okamžite vyskúšať.

V našich končinách patrí banán k najobľúbenejšiemu ovociu a nájdeme ho takmer v každej domácnsti. V obľube ho majú aj deti, ktoré si ho zvyknú zamilovať už v útlom veku.

Banán sa dá zakomponovať naozaj do rôznych pokrmov. K tým raňajkovým patria napríklad aj mini banánové lievance. Možno poznáte viaceré recepty, v ktorých sa banán dáva do cesta. Moderátorka Kvetka Horváthová však ponúkla úplne inú a omnoho zaujímavejšiu verziu. ,,A navyše ich zvládne pripraviť každý,” sľubuje sympatická moderátorka.

Potrebné ingrediencie

100 g hladkej múky (Kvetka použila špaldovú)

25 g kryštálového cukru (môže byť aj iný)

1 PL vanilkového cukru

1 ČL kypriaceho prášku do pečiva

1 vajce

150 ml mlieka

1 PL oleja

3 banány

+ olej na vysmážanie

Ovocie, čokoláda, javorový sirup alebo med na dochutenie.

Postup

V miske zmiešajte všetky suché ingrediencie (múku, cukor, prášok do pečiva). Pridajte mlieko, olej, vajce a všetko spolu premixujte na cesto. Banány si pokrájajte na malé krúžky, obaľte ich z oboch strán v ceste a položte na olejom potretú panvicu. Opekajte z oboch strán. Na tanieri si k nim pridajte čokoľvek podľa svojej chuti. Kvetka odporúča ovocie, čokoládu, javorový sirup alebo med na dochutenie. Dobrú chuť!

 


Autor: © Zoznam/S
Zdroj: Instagram/kvetkah

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia