Čokoládová dobrota s višňami od Ivany Gáborík a jej dcérky: Tento fajnový koláčik musíte vyskúšať

Ivana Gáborík
Ivana Gáborík
Zdroj: Instagram/iversanns
2024-03-09 11:00:00 |

Ivana Gáborík je nielen krásna a talentovaná žena, ale i šikovná gazdinka. Známa tanečnica preferuje zdravšie pokrmy, a tak si aj jej najnovší koláčik môžu dovoliť i dámy, ktoré milujú sladké a zároveň sa vyhýbajú kalorickým bombám.

Ivana Gáborík sa síce preslávila ako tanečnica, no v súčasnosti sa venuje najmä rodine a Instagramu. Na sociálnej sieti “kŕmi” fanúšikov obsahom rôzneho charakteru od beauty a módnych inšpirácií až po recepty.

U Gáboríkovcov väčšinou cez víkend nikdy nechýba dezert. Naposledy Ivanka pripravovala ovsený koláčik s čokoládou a višnami, pričom pri práci jej pomocnú ruku podala aj staršia dcérka, takmer 4-ročná Bella.

Potrebné ingrediencie 

1 vajíčko

1 zrelý banán

1 - 2 PL trstinového cukru

2 PL kokosového oleja

1/2 hrnčeka kokosového (iného rastlinného) mlieka

1/2 hrnčeka strúhaného kokosu

1 hrnček zaváraného ovocia (Ivanka dala višne, ktoré nechala odkvapkať)

100g mletých ovsených vločiek

Na polevu: 100g čokolády a 1 PL kokosového oleja

Postup

Vajíčko vyšľahajte s cukrom, pridajte kokosový olej a mlieko. K zmesi pridajte popučený banán a dôkladne vymiešajte. Potom pridajte zvyšné prísady (kokos, vločky a nadrobno nakrájané višne). Pridaním väčšieho množstva vločiek bude konzistencia hustejšia. Na záver zmes vylejte do zapekacej nádoby vystlanej papierom na pečenie a pečte približne 40 min na 180 stupňov.

Medzitým si nad parou rozpusťte čokoládu s kokosovým olejom a polevu rozotrite na vychladnutý koláč.

,,Teraz chvíľka strpenia. Kým poleva dokonale stuhne v chladničke, chute sa prepoja a môžeme servírovať. Mne tá chvíľka strpenia nebola dopriata a poleva nestuhla. Ale chutil výborne,” doplnila na záver so smiechom šikovná dvojnásobná mamina.

 


Autor: © Zoznam/S
Zdroj: Instagram/iversanns

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia