Čokoládová dobrota s višňami od Ivany Gáborík a jej dcérky: Tento fajnový koláčik musíte vyskúšať
Zdroj: Instagram/iversanns
Ivana Gáborík je nielen krásna a talentovaná žena, ale i šikovná gazdinka. Známa tanečnica preferuje zdravšie pokrmy, a tak si aj jej najnovší koláčik môžu dovoliť i dámy, ktoré milujú sladké a zároveň sa vyhýbajú kalorickým bombám.
Ivana Gáborík sa síce preslávila ako tanečnica, no v súčasnosti sa venuje najmä rodine a Instagramu. Na sociálnej sieti “kŕmi” fanúšikov obsahom rôzneho charakteru od beauty a módnych inšpirácií až po recepty.
U Gáboríkovcov väčšinou cez víkend nikdy nechýba dezert. Naposledy Ivanka pripravovala ovsený koláčik s čokoládou a višnami, pričom pri práci jej pomocnú ruku podala aj staršia dcérka, takmer 4-ročná Bella.
Potrebné ingrediencie
1 vajíčko
1 zrelý banán
1 - 2 PL trstinového cukru
2 PL kokosového oleja
1/2 hrnčeka kokosového (iného rastlinného) mlieka
1/2 hrnčeka strúhaného kokosu
1 hrnček zaváraného ovocia (Ivanka dala višne, ktoré nechala odkvapkať)
100g mletých ovsených vločiek
Na polevu: 100g čokolády a 1 PL kokosového oleja
Postup
Vajíčko vyšľahajte s cukrom, pridajte kokosový olej a mlieko. K zmesi pridajte popučený banán a dôkladne vymiešajte. Potom pridajte zvyšné prísady (kokos, vločky a nadrobno nakrájané višne). Pridaním väčšieho množstva vločiek bude konzistencia hustejšia. Na záver zmes vylejte do zapekacej nádoby vystlanej papierom na pečenie a pečte približne 40 min na 180 stupňov.
Medzitým si nad parou rozpusťte čokoládu s kokosovým olejom a polevu rozotrite na vychladnutý koláč.
,,Teraz chvíľka strpenia. Kým poleva dokonale stuhne v chladničke, chute sa prepoja a môžeme servírovať. Mne tá chvíľka strpenia nebola dopriata a poleva nestuhla. Ale chutil výborne,” doplnila na záver so smiechom šikovná dvojnásobná mamina.