Vyskúšajte skvelé oškvarkové pagáče Adriany Polákovej! Len sa tak po nich zapráši
Zdroj: Instagram/adriana_polakova
O Adriane Polákovej je známe, že má ku kuchyni veľmi blízko. Avšak v jej receptoch, o ktoré sa delí aj s verejnosťou, prevažujú dezerty. Tentokrát Aďka prekvapila dobrotou z úplne iného súdka.
Bývalá moderátorka relácie Teleráno vymenila televíziu za podnikanie. Spolu s partnerom si kúpili kaštieľ v Rakúsku, ktorý prerobili na nádherný penzión. Adriana v ňom okrem iného hosťom pripravuje chutné raňajky.
Či im dopraje aj oškvarkové pagáče, síce nevedno, no svojim sledovateľom na Instagrame rozhodne áno. Aj keď si ich, bohužiaľ, musia spraviť sami. Recept na Aďkine slané pečivo však vôbec nevyzerá zložito a mohli by ho zvládnuť aj menej zdatné gazdinky.
Potrebné ingrediencie
350 g polohrubej múky
200 ml vlažnej vody
2 PL cukru
20 g droždia
60 ml masti
2 čl soli
Pomleté oškvarky
Postup
Z múky, vody, cukru, droždia, masti a soli si vypracujete kysnuté cesto, ktoré necháte 40 minút kysnúť. Potom ho rozvaľkáte na hrúbku 1 cm a tvar obdĺžnika. Následne ho potriete oškvarkami a preložíte na 1/3 tiny, vznikne vám taký dlhý pás a ten tiež ešte preložíte na 1/3.
Cesto dajte na 30 min do chladničky, potom ho rozvaľkajte na hrubšie a vykrajujte kolieska. Na záver potrite vajíčkom a dajte piecť. Prvých 5 minút na 200°C (rúra už musí byť predhriata) a potom ďalších 30 min na 180°C.
Adriana tentokrát nebola v kuchyni sama, pomáhala jej rozkošná Emmka. A ako prezradila, dva plechy pagáčov sa zjedli ako nič.