Netradičné pečené zemiaky Kvetky Horváthovej: Tento recept musíte vyskúšať!

Kvetka Horváthová
Kvetka Horváthová
Zdroj: Instagram/kvetkah
2024-02-24 11:00:00 |

Za celebritnú kráľovnú kuchyne v kategórii amatérok by sme pokojne mohli označiť moderátorku Kvetku Horváthovú. Tá vo svojom voľnom čase vyvára a vypeká samé dobroty, o ktoré sa delí aj so sledovateľmi na Instagrame. Vyskúšate jej recept na netradičné zapekané zemiaky?

V pracovnej sfére je jej parketou moderovanie obľúbených markizáckych relácií Teleráno a Reflex. V tej súkromnej sa venuje predovšetkým milovanej rodine, ktorej Kvetka Horváthová zapĺňa žalúdky skvelými slanými či sladkými jedlami.

Kým niektoré pokrmy sú náročnejšie na šikovnosť a čas, iné zvládnu aj menej skúsené a zaneprázdnené gazdinky. Práve do druhej skupiny patrí Kvetkin jednoduchý recept na chutné zapekané zemiaky so syrom, slaninkou a “tatárkou” z gréckeho jogurtu. 

Potrebné ingrediencie

8 ks zemiakov strednej veľkosti

150 g tvrdého syra

150 g slaninky

Olivový olej

Soľ

Mleté korenie

Mletá sladká paprika

Cesnak na potretie

Strúhaná mozzarella (alebo iný syr) na zapečenie

Jarná cibuľka na dozdobenie

“Tatárka” z gréckeho jogurtu

350 g gréckeho jogurtu

2 - 3 menšie kyslé uhorky

1 menšia šalotka

2 ČL plnotučnej horčice

1 ČL trstinového cukru

Štipka bieleho mletého korenia a soli

Postup

Nakrájajte surové zemiaky, avšak pozor - nie celé. Pomôcť si môžete vareškami alebo ceruzkami (uvidíte v Kvetkinom videu). Olivový olej zmiešajte so soľou, koreninami a pretlačeným cesnakom a touto zmesou zemiaky potrite. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov na 40 - 45 minút. Keď ich vyberiete, na striedačku ich naplňte syrom a slaninou a na záver posypte nastrúhaným syrom. Plech so zemiakmi dajte naspäť do rúry a ďalej zapekajte 10 až 15 minút pri 200 stupňoch.

Medzitým zmiešajte dokopy zvyšné ingrediencie na “tatárku”. Kvetka priznala, že použila aj ponorený mixér. Moderátorka odporúča zemiaky dozdobiť jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!


Autor: © Zoznam/S
Zdroj: Instagram/kvetkah

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia