Babkou sa stala v tridsiatke, kričať na dcéru nemalo zmysel

Babkou sa stala v
Ilustračné foto
2022-03-21 15:30:00 |

Kelly Healey spomína na moment, keď sa pred tromi rokmi dozvedela, že vo veku tridsať rokov sa stane starou mamou. Dcéra Skye Salter otehotnela vo veku 13 a pol roka.

Čo sa stalo, stalo sa, povedala si rezignovane Kelly, keď jej dcéra v tínedžerskom veku zistila, že čaká bábätko. Prišla na to až v začatom 37. týždni tehotenstva, takže na akékoľvek iné riešenie už bolo neskoro. „Nemalo zmysel na ňu kričať a hovoriť o antikoncepcii a bezpečnom sexe. Jediné, čo som mohla urobiť, bolo ponúknuť lásku a podporu. Ako mama sa s takýmito vecami jednoducho vyrovnáte,“ povedala Kelly.

V tom čase Skye žila s otcom a nevlastnou mamou, ktorej sa spýtala, či by si mohla dať nasadiť antikoncepčné teliesko, píše TheSun. Tušila totiž, že je tehotná, no bála sa to priznať pred vlastnou aj nevlastnou mamou. Intímne sa totiž začala stýkať s miestnym chlapcom v jej veku. Vedela, že keď začne riešiť antikoncepicu, urobia jej aj tehotenský test. Ten potvrdil jej podozrenie a odhalil, že je tehotná „viac ako štyri týždne:“

„Menštruácia mi nechýbala, od začiatku mi vynechávala,“ vysvetlila. Podozrenie, že môže byť v druhom stave, súviselo s tým, že začala priberať. Pôvodne lekári mysleli, že je v 25. týždni tehotenstva, no podrobnejšia prehliadka priniesla prekvapujúci záver, že do pôrodu zostáva asi mesiac. „Nemohla som tomu uveriť. Mala som pár dní na to, aby som si zvykla, že budem mamou. Len niekoľko týždňov predtým som chodila na telesnú výchovu a liezla do kopcov,“ spomína Skye.

Tvrdí, že aj keby došla na tehotenstvo skôr, určite by nešla na potrat. „Nedokázala by som to. Keď som na obrazovke videl tlkot srdca môjho dieťaťa, moje srdce sa naplnilo láskou. Od tej chvíle som vedela, že ja už budem vždy na druhom mieste a môj chlapček bude na prvom,“ povedala.

„Cítim sa na dvadsať, takže nepovažujem úplne za správne, že som už babka, ale nič s tým nenarobím,“ pridáva sa Kelly, z ktorej dcéra urobila najmladšiu starú mamu v Spojenom kráľovstve. „Moji priatelia si myslia, že je smiešne, že mám vnuka. Každý si ho mýli s mojím synom. Nie som si istá ani tým, či moja mama bola pripravená stať sa prababkou ako 48-ročná,“ smeje sa. Trojročného Baileyho však všetky milujú.

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia