Manžel si nárokuje sex: Je to v poriadku?

Manžel si nárokuje sex:
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-01-30 09:00:00 |

Spojenie MANŽELSKÁ POVINNOSŤ pozná každý z nás. Je však sex naozaj povinnosťou ak človek naň nemá chuť alebo by mal byť vyjadrením niečoho iného?

„Môj manžel by chcel mať sex aj každý deň, ja ale takúto potrebu nemám. Mne stačí milovanie aj raz za dva týždne. Moju nechuť mi neustále vyčíta, tvrdí, že má na sex nárok. Priznám sa, že nech vysvetľujem a vysvetľujem ako chcem, vedie to skôr k tomu, že sa manžel naštve. Priznám sa, že neviem ako z tohto kruhu von. Nedokážem sa neustále nútiť do sexu. Akékoľvek debaty sa väčšinou končia tým, že sa oňho nezaujímam a podobne, “ posťažovala sa Monika.

„Možno by bolo dobré si uvedomiť, že vás manžel vydiera,“  prekvapujúco odpovedá psychologička Katarína Filasová.

„V podstate si nárokuje, ako by ste mali na jeho potrebu sexu reagovať. Zdá sa, že si neuvedomuje, že sex nie je niečo, na čo by mal nárok a pokiaľ ho chce, musí nájsť ten správny gombík, prísť na to, čím vás namotivuje. Tým, že bude tlačiť a vyvolávať vo vás pocity viny, svoje nedosiahne.

Problém je ale v tom, že vy to takto nevidíte a necháte sa ním zaháňať do kúta. Že sa tomuto tlaku jasne nepostavíte. Pretože, keby ste to urobili, možno by sa riešenie, vhodné pre vás pre oboch, našlo.“

 

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/sv

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia