Nechce sa so mnou milovať, mne ale sex chýba

Nechce sa so mnou
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-01-24 17:30:00 |

Tento problém rieši veľa párov. Kým jeden je vo vzťahu aktívnejší, druhý nejaví záujem. Môže byť za tým vyšší vekový rozdiel?

„Mám o 15 rokov staršieho priateľa a, bohužiaľ, nemá taký veľký sexuálny apetít ako ja. Ja mám 35 a pred ôsmimi rokmi, keď sme začali spolu chodiť, bol náš sex super. V posledných dvoch rokoch ale jeho záujem opadol. Nemám problém byť v posteli aktívna, ale môj priateľ sa stále vyhovára, že je unavený, že nemá chuť... Myslím si, že je to naším veľkým vekovým rozdielom, že to máme každý inak nastavené. Neviem, či má vôbec zmysel sa snažiť nájsť nejaký kompromis, alebo mi nezostáva iné, než počkať, až bude mať partner tiež práve chuť?“ zdôverila sa nám Markéta. Ako to teda je s tým vekom?

Hovorí psychologička Katarína Szabados:

„Tlačiť na partnera, aby sa s vami miloval, určite dobré nie je, to nie je nikdy dobrý spôsob ako mať spokojný sexuálny život. Moje skúsenosti tiež hovoria o tom, že ani vek nebýva prekážkou. Ak starší partner nemá žiadny vážnejší zdravotný problém, bude možno problém vo vzájomnej komunikácii. Markéta by sa svojho partnera mohla na rovinu spýtať, či má nejaké predstavy, čo by sa mu pri milovaní páčilo. Alebo či mu v milovaní niečo prekáža. Rozhodne by sa nemala nechať odradiť, keď jej partner spočiatku nebude chcieť odpovedať, keď sa mu nebude chcieť o tejto téme vôbec rozprávať. Najskôr povie, že "nič, všetko je v pohode". Ale ja by som sa pýtala ďalej. Povedala by som, ako to prežívam, čo sa vo mne deje, že ma to trápi, že to potrebujem inak. A že som ochotná hľadať, čo treba zmeniť, aby sa mu to viac páčilo. Trebárs sa k niečomu obojstranne príjemnému doberú.“

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/sv

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia