POZOR! Toto dokáže urobiť voda zo záhradnej hadice

POZOR! Toto dokáže urobiť
Ilustračné foto
2021-06-19 13:30:00 |

Zdá sa to až neuveriteľné, ale túto spálenú detskú tvár má na svedomí voda, ktorá sa zohriala v hadici položenej na slnku. Buďte opatrní, aby sa to nestalo aj vám!

Horúce dni, ktoré si práve užívame, volajú po osviežení. Kúpaliská aj bazény sú plné šantiacih ľudí, no schladiť sa dá aj doma. Na záhrade neraz vytiahneme hadicu a postriekame sa vodou z nej. Tu však pozor!

Mama tohto dievčatka ho chcela len trochu pokropiť, lebo sa hrali spolu na dvore a bolo im horúco. Neuvedomila si, že hadica leží po celý čas na slnku a voda v nej sa zohriala na 100 stupňov Celzia. Neodtočila vodu a hadicu namierila na dievčatko. Horúca voda, ktorá jej dopadla na tváričku a telo, jej spôsobila popáleniny druhého stupňa.

Namiesto odsudzovania je namieste poučiť sa, aby sa niečo podobné nestalo aj nám. Presne tak to robíme totiž mnohí – natiahneme hadicu, aby sa voda v nej ohriala. Keď ju však necháme pri tridsiatkach takto niekoľko hodín, voda v nej pokojne dosiahne aj bod varu. Pred tým, než hadicu na niekoho namierite, nezabudnite z nej vždy trochu vody odpustiť. Ak tak neurobíte, môže sa stať podobné nešťastie aj u vás.

YouTube.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia