Pre deti je mama vždy krásna. Vidia to, čo iní nie

Pre deti je mama
Ilustračné foto
Zdroj: foto: Brigitte White
2018-07-20 00:30:04 |

Trápite sa tým, že vaše telo nie je dokonalé a skrývate ho? Kašlite na to. Aj Brigitte White mala tento problém. Dovtedy, kým jej deti neotvorili oči...

„Keď som si pozerala fotky vo svojom mobile a zbadala som na jednej seba ležiac na pláži, mojou prvou reakciou bol šok. Kto preboha urobil túto strašnú fotku bez môjho vedomia? Cítila som, ako mi odpor k sebe samej stúpa ako vlna hore hrdlom a do očí sa mi tlačili slzy. Vo chvíli, keď som už-už išla stlačiť príkaz „ODSTRÁNIŤ“, vošiel do miestnosti môj sedemročný syn,“ rozpráva Brigitte.

„Vieš niečo o tom, kto má na svedomí tento ohavný obrázok?“ spýtala sa ho. Keď naňho otočila obrazovku mobilu, synčekove pery sa roztiahli do obrovského úsmevu a s hrdosťou jej oznámil, že ju odfotil on. „Vyzerala si tak krásne, keď si tam ležala, že som ťa musel odfotiť mami,“ povedal s nadšeným úsmevom. Brigitte mu ešte stále nahnevane odpovedala, že pred tým, ako chce s jej mobilom fotiť, musí sa najprv spýtať. „Ja viem,“ odpovedal. „Ale mami, pozri, ako pekne tam vyzeráš,“ pokračoval spokojne.

Maminu, ktorá neznášala svoje kypré telo, jeho slová prekvapili a znovu sa pozrela na fotku, aby zistila, čo pekné na nej chlapec vidí. V tej chvíli prišla za nami aj dcéra a rovnako s úsmevom povedala: „To je úplne ako od profesionálneho fotografa mami, ty si taká krásna! To sa bráškovi naozaj podarilo!“


TIP: Prečo neskrývam pred svetom svoje telo


„Zhlboka som sa nadýchla. No – áno, obvykle začínam hľadaním nedostatkov. Ľudia to tak robia akosi automaticky. Keď sa na tú fotku pozerám teraz, vidím v nej niečo viac. Jasné, stále vidím svoje hrubé stehná s výraznou celulitídou. Tie sa prehliadnuť nedajú. Zároveň však vidím aj uťahanú mamu, ktorá bola niekoľko hodín na nohách, prezerala si s deťmi jazero a jeho okolie – a teraz sa konečne natiahla na brehu s rukami za hlavou, aby si mohla vychutnať odpočinok. Stále vidím svoje bacuľaté ramená a ruky. Ale vidím v nich tiež ruky, ktoré pred chvíľou prenášali deti cez rozpálený piesok a kamene, aby si nepopálili nohy. Stále vidím dosť tučnú ženu v čiernych plavkách, ktoré sú úbohým pokusom o zamaskovanie výrazných tukových vankúšikov. Zároveň som ale schopná vidieť aj mamu plnú guráže, ktorá sa vybrala s deťmi na cesty, aby im ukázala svet, pretože ich neskutočne miluje,“ opisuje Brigitte svoje pocity.

„Rovnako ako mnoho iných žien, väčšinu svojho života bojujem s nadváhou – nemôžem sa jej zbaviť. Nemám prirodzene štíhle telo. Nikdy som nemala. Práve teraz som najťažšia za posledných desať rokov. Napriek tomu....

... nedovolím hmotnosti, aby mi ničila život. Pokojne si v lete oblečiem krátke šaty bez rukávov, tielko a navlečiem sa do plaviek. Behám a hrám sa s deťmi a niekedy si dokonca pripadám atraktívna. Áno, dobre čítate. Alebo aspoň takmer atraktívna...,“ pokračuje. Ako dodáva, dokáže sa tiež cítiť ako vtipná a zaujímavá. „No, nie tak celkom. Ale jednoducho niečo také,“ pokúša sa vysvetliť svoje pocity.

„Je to tým, že starnem? Alebo preto, že musím riešiť omnoho dôležitejšie veci ako je zovňajšok? Alebo je dôvodom to, že moje deti sa na mňa pozerajú s tichým zbožňovaním? Už jednoducho necítim nenávisť k svojmu telu. Neznamená to snáď, že by som vzdala všetky pokusy so športovaním alebo zdravým životným štýlom, v tom som odhodlaná pokračovať, lebo chcem žiť dlho a šťastne. Napriek tomu je teraz pre mňa najdôležitejšie mať rada svoje telo také, aké je. Chcem sa na seba pozerať očami mojich detí. Ďakujem vám, že ste...,“ končí vyznanie ratolestiam, ktoré jej otvorili oči.

Čím to je? Nech máme za sebou ten najúnavnejší deň, mastné vlasy, zničenú pleť, kruhy pod očami, deti to neriešia, krása mamy vyžaruje zvnútra a nejaká telesná schránka s tým nemá nič spoločné. Takže, maminy, ak máte pocit, že všetky ženy okolo vás sú krajšie a atraktívnejšie, skúste sa na seba pozrieť očami svojich detí. Koho zaujímajú nejaké vrásky alebo celulitída? Milujte samy seba také aké ste... Lebo každá mama je nádherná!

Prečítajte si tiež:

Úžasné fotky, ktoré ukazujú rozdielnosť ženských tiel po pôrode

Výžívový poradca: Päť mýtov, ktoré vám bránia schudnúť raz a navždy

 

Fotogaléria


Foto: Brigitte White
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia