Úžasné fotky, ktoré ukazujú rozdielnosť ženských tiel po pôrode

Úžasné fotky, ktoré ukazujú
Zdroj: @alexandrabrea_/Instagram
2018-06-28 00:38:09 |

Na sociálnych sieťach denne pribúdajú desiatky popôrodných fotiek. Čerstvé maminy ukazujú pokrčenú kožu, jazvy po cisárskom reze či strie. Ako sa s tým vyrovnávajú?

Niektoré ženy sa s tým zmierujú len ťažko a robia všetko pre to, aby ich koža na bruchu vyzerala rovnako ako pred tehotenstvom a pôrodom. Mnohé známe mamy podstupujú hneď po pôrode rôzne procedúry, vďaka ktorým vyzerá koža unavená tehotenstvom omnoho lepšie, dávajú si odsať tuk a podobne. Sú však aj mamy, ktoré sa za svoje telo po pôrode nehanbia a vnímajú ho ako prirodzený následok niečoho krásneho. I keď už možno nikdy nebude ich brucho také nádherné, hladké a ploché, pohľad do očí dieťaťa je omnoho viac. Samozrejme, tým nechceme povedať, že po pôrode by sa žena o seba starať nemala, práve naopak. Dbať na seba by mali aj čerstvé maminy, netreba sa však snažiť za každú cenu zmeniť niečo, čo zmeniť nejde.

„Telá po pôrode vyzerajú inak, ale sú oslavou toho, že majú možnosť prinášať do tohto sveta život,“ napísala k svojej fotke zverejnenej krátko po pôrode  čerstvá mama Abagail Wedlake.

Iná mama, menom Noelle priznáva, že je jej ťažko milovať svoje popôrodné brucho so striami, ale snaží sa vnímať ho ako pevný strom, vďaka ktorému sa mohol zrodiť nový život.

 

Aj mnohé ďalšie maminy sa podelili o svoje popôrodné skúsenosti a úprimne hovoria o tom, ako sa ich telá zmenili a ako sa ich učia v novej podobe milovať. 

Ak patríte k tým maminám, ktoré majú aj po pôrodoch brucho krásne, môžete si gratulovať. Trápiť sa napríklad pre jazvu po cisárskom reze je naozaj zbytočné. Podľa mnohých mužov je dokonca sexi!

 

Mnohé ženy sa trápia s omnoho nepríjemnejšími následkami pôrodu na koži a ani cvičenie, ani diéta nezaberajú tak, ako by chceli. Treba si však uvedomiť, pre koho bolo po celkom dlhý čas vaše brucho domov a hneď sa s ním zmierite ľahšie. Ono je to obvykle tak, niekto má navrch v jednom, iný zase v druhom a i keď vaše brucho nevyzerá dokonale, určite je na vás množstvo iných nádherných vecí.

Prečítajte si tiež:

Týchto 10 chýb robíme najčastejšie pri snahe o dieťa

Toto by ste mali vedieť pred tým, než porodíte

 

Fotogaléria


Foto: Instagram
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia