Mesiac narodenia: Ako ovplyvňuje to, čím sa človek stane

Mesiac narodenia: Ako ovplyvňuje
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2017-12-28 00:02:57 |

Veríte, že mesiac narodenia môže ovplyvniť, čo z človeka vyrastie? Astrológovia tvrdia, že áno.

Väčšina rodičov sa na príchod potomka teší a nerieši, či sa dieťa narodí v máji, alebo v decembri. V dnešnej uponáhľanej dobe sú šťastní, že sa to vôbec podarí. Podľa jednej štúdie však deti narodené v auguste majú najčastejšie problémy s učením a až o 20 percent menej z nich chodí na univerzity v porovnaní s priateľmi narodenými v septembri. Často bývajú v škole šikanovaní a nešťastní. Výskum ukazuje, že z jesenných deti sa stávajú športové hviezdy. Ako to teda je? Naozaj môže mesiac narodenia ovplyvniť správanie našich detí a aj to, čo z nich v dospelosti vyrastie? Čo charakterizuje ľudí narodených v jednotlivých mesiacoch a aké neduhy ich vedia potrápiť?

Január

Množstvo praktických lekárov a exekútorov sa narodilo práve v januári. Ľudí narodených v tomto mesiaci často postihuje Crohnova choroba, epilepsia či Alzheimer.

Celebrity, ktoré sa narodili v tomto mesiaci: Gary Barlow, Kate Middleton, Nick Clegg.

 

Február

Medzi ľuďmi narodenými vo februári nájdeme veľké množstvo umelcov a policajtov. Sú náchylní na poruchy spánku. Zimné deti častejšie bojujú so schizofréniou a potravinovými alergiami.

Celebrity, narodené vo februári: Pierre-Auguste Renoir, Bob Marley, Jennifer Aniston.

 

Marec

Jarné deti sú vystavené väčšiemu riziku astmy ako tí, ktorí sa narodili v iných ročných obdobiach. Ľudia narodení v marci sú často veľmi tvorivé bytosti, nájdeme medzi nimi výtvarníkov, maliarov a hudobníkov.

Známe osobnosti narodené v marci: Lady GaGa, Justin Bieber, Bruce Willis.

 

Apríl

Štúdia zistila, že tí, ktorí sa narodili v období medzi aprílom a júlom, zvyčajne žijú kratšie ako ľudia narodení v jesenných či zimných mesiacoch. Apríloví ľudia často bojujú s poruchou prijímania potravy, s alkoholom a lekári zaznamenali aj veľký výskyt Parkinsonovej choroby.

Hviezdy narodené v apríli: v  Victoria Beckham, Emma Watson.

 

Máj

Májoví ľudia nebývajú veľmi športovo zdatní. David Beckham a Andy Murray sú však svetlou výnimkou. Často zápasia s psychickými problémami, anorexiou. U týchto ľudí je zvýšené riziko samovrážd.

Májové celebrity: Andy Murray, Kylie Minogue, David Beckham.

 

Jún

Až piati z posledných 22 nositeľov Nobelovej ceny sa narodili v júni. Bývajú úspešní a pôsobia na vedúcich pozíciách. Júnové deti sú často vystavené riziku vzniku cukrovky, v dospelosti zápasia s roztrúsenou sklerózou.

Júnové známe osobnosti: Cheryl Cole, princ William, Angelina Jolie, Alan Carr.

 

Júl

Letné bábätká sú optimistnejšie ako tie, ktoré sa narodili v zime. Nájdeme medzi nimi veľa rušňovodičov a murárov. Často trpia krátkozrakosťou.

Júlové celebrity: Richard Branson, Tom Cruise, Nelson Mandela.

 

August

Najhorší mesiac, kedy sa môže niekto narodiť. Augustové deti majú často problémy v škole, nie sú tam šťastné, stávajú sa obeťou šikany. Medzi dospelými nájdeme veľký počet kaderníkov. Samozrejme, netreba túto štúdiu brať príliš vážne. Aj medzi augustovými ľuďmi nájdeme množstvo významných a úspešných ľudí.

Augustové hviezdy: Barack Obama, Matka Tereza, Stephen Fry, Bill Clinton, Roger Federer.

 

September

Deti narodené v septembri dosahujú najlepšie výsledky. Nemecká štúdia ukázala, že ľudia narodení na jeseň žijú dlhšie ako tí, ktorí sa narodili na jar. V starobe nebývajú vážne chorí.

Slávni  septembroví ľudia: Charlie Sheen, Beyonce, Hugh Grant, Amy Winehouse.

 

Október

Deti narodené na jeseň majú talent na šport a sú veľmi aktívne. Riadia sa heslom V zdravom tele zdravý duch.

Októbrové hviezdy: Wayne Rooney, Simon Cowell, Margaret Thatcher, David Cameron, Zac Efron.

 

November

Novembroví ľudia často zápasia so psychickými problémami, depresiou. Je to tým, že sú veční pesimisti. Všetko je zlé, nič im nie je dobré. Nájdeme medzi nimi aj sériových vrahov.

Slávne novembrové osobnosti : Gordon Ramsay, Leonardo DiCaprio, P Diddy, Bjork.

 

December

Veľký počet zubárov sa narodilo práve v decembri. Decembroví ľudia nezvyknú trpieť na astmu, no zápasia často s bipolárnou poruchou.

Decembrové hviezdy: Amir Khan, Ozzy Osbourne, Steven Spielberg.

Prečítajte si tiež:

HVIEZDY: Aký typ otca ste podľa znamenia?

HVIEZDY: Aký typ mamy ste podľa znamenia?

 

Fotogaléria


Zdroj: pp

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia