Dobojované: Malý Charlie zomrie

Dobojované: Malý Charlie zomrie
Ilustračné foto
Zdroj: Facebook/Charlie Gard #charliesfight
2017-07-27 14:43:01 |

Charlie Gard, trpiaci vzácnym genetickým ochorením, nakoniec predsa len zomrie. Cestu do Ameriky, v ktorú rodičia dúfali, by chlapča neprežilo.

Ostro sledovaná dráma končí smrťou malého dieťaťa. Lekári v londýnskej Great Ormond Street nevidia ani najmenšiu šancu, že by Charliemu mohli nejako pomôcť. Jedenásťmesačný Charlie Gard trpí nezvyčajnou genetickou poruchou a má poškodený mozog, pri živote ho držia prístroje. Lekári ho chceli od nich odpojiť už dávnejšie, rodičia s tým však nesúhlasili a spor skončil až na najvyššom súde. Ten rozhodol v prospech odborníkov a povolil odpojenie Charlieho od prístrojov, vďaka silnej verejnej podpore rodičov chlapčeka, ako aj pápeža Františka a amerického prezidenta Donlada Trumpa sa tak nestalo. Šancu videli v experimentálnej liečbe v USA, podľa lekárov by však cestu neprežil a neumožnili ju. V pondelok rodičia svoj boj o záchranu synčekovho života vzdali.

Chceli dosiahnuť aspoň to, aby Charlie mohol zomrieť doma vo svojej postieľke, no ani to nie je možné. Prístroje, na ktoré je napojený, by neprešli cez dvere ich obydlia. Chlapčiatko tak nakoniec dodýcha v hospici

(26. júl 2017 - Charlieho mama Connie Yates odchádza zo súdu, ktorý rozhodoval o tom, kde chlapček strávi posledné hodiny života. Otec bol zatiaľ pri jeho lôžku.)

(Na súde mala Connie na krku strieborný prívesok v tvare srdca s nápisom Charlie.)

Rodičia chcú v hospici pred odpojením Charlieho z prístrojov stráviť nejaký čas. Oni hovoria o týždni, podľa lekárov by malo ísť o pár hodín. Ak chcú rodičia s Charliem pobudnúť dlhšie, musia nájsť 6 špecializovaných sestier a troch lekárov, ktorí sa budú o neho v posledných dňoch starať. Sestry z nemocnice, kde sa doteraz Charlie nachádzal, urobili mimoriadne gesto a budú ho v hospici pri odpojení z prístrojov sprevádzať. Očakáva sa, že Charlie zomrie ešte pred svojimi prvými narodeninami, ktoré by oslávil 4. augusta.

Prečítajte si tiež:

Rodina zachytila kratučký život synčeka na ohromujúcich fotkách

Na fotkách rodiny aj mŕtvy ocino

 

Fotogaléria


Foto: sita.sk/AP, Facebook.com
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia