Charlieho od prístrojov neodpojili, podporujú ho silní muži

Charlieho od prístrojov neodpojili,
Ilustračné foto
Zdroj: Facebook/Charlie Gard #charliesfight
2017-07-04 13:15:07 |

Osud smrteľne chorého 11-mesačného Charlieho Garda sa dostal do pozornosti dvoch najsilnejších ľudí sveta.

Minulý týždeň Európsky súd pre ľudské práva rozhodol, že nemocnica Great Ormond Street Hospital v Londýne môže drobčeka odpojiť od prístrojov. Stať sa tak malo 30. júna, no po nebývalej podpore ľudí z celého sveta, vrátane Slovenska, ktorí podpísali petíciu za Charlieho záchranu, tak zatiaľ neurobili.

Chlapča trpí vzácnym genetickým ochorením a podľa lekárov nie je možné ho zachrániť. Kým oni nevidia šancu, Charlieho milujúci rodičia  Chris a Connie robia všetko pre to, aby ho mohli dopraviť na experimentálnu liečbu do USA. K podpore tohto roku vyzval v nedeľu aj pápež František, ktorý vyhlásil, že na rodinu myslí, modlí sa za ňu a podľa neho b y sa malo urobiť všetko pre to, aby rodičia mohli „sprevádzať a liečiť svoje dieťa až do konca“. Podpornú ruku podáva tiež prezident Donald Trump. "Ak môžeme malému Charliemu pomôcť, radi tak urobíme," napísal. Kritici mu vyčítajú, že takýmto vyhlásením dal zúfalým rodičom Charlieho iba falošnú nádej.

„Kým bojuje on, budeme bojovať aj my,“ sú odhodlaní rodičia chorého bábätka. Aj napriek tomu, že Charlie, ktorý sa narodil v auguste, žije od októbra  iba vďaka prístrojom, neprestávajú dúfať. Odmietajú prijať prognózu lekárov a šancu vidia v spomínanej experimentálnej liečbe.  

Prečítajte si tiež:

Tohto chlapčeka mama odmieta, lebo vyzerá ako mimozemšťan

Rodina zachytila kratučký život synčeka na ohromujúcich fotkách

Fotogaléria


Foto: facebook.com/Charlie Gard #charliesfight
Zdroj: az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia