Pripravte sa na začiatok ŠKOLSKÉHO roka! Tieto veci urobte ešte do SEPTEMBRA

Pripravte sa na začiatok
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2023-08-17 11:00:00 |

Do začiatku školského roka už zostávajú posledné dni, preto je najvyšší čas začať sa pripravovať na to, že vášmu dieťaťu končia prázdniny. Viete, na čo všetko by ste nemali zabudnúť a ktoré činnosti by ste do začiatku septembra mali stihnúť? Prinášame vám prehľad.

Priestor na komunikáciu

Uistite sa, že vaše dieťa vie, že sa na vás môže obrátiť s akýmkoľvek problémom alebo otázkou. Snažte sa viesť otvorenú komunikáciu a porozprávajte sa o tom, čo ho v najbližších týždňoch opäť čaká a na čo všetko by sa malo pripraviť. 

Kontrola školských pomôcok

Upracte staré školské pomôcky, aby ste zistili, čo doma máte a čo je potrebné dokúpiť. Spíšte si zoznam chýbajúcich potrieb a vyberte sa na nákupy, pokojne aj spoločne, aby si váš školák mohol vybrať to, čo sa mu páči. Budete tak mať istotu, že máte všetko dôležité a nebudete utekať do obchodu hneď na začiatku školského roka. 

Úprava detskej izby

Teraz tvoria väčšinu detskej izby asi hračky. Pripravte ale miesto, kde sa bude vaše dieťa učiť. Malo by mať vlastný písací stôl, kvalitnú stoličku a dostatok osvetleného priestoru. Môžete napríklad aj premiestniť nábytok, aby to miestnosť trochu oživilo. Dobré pracovné prostredie podporuje koncentráciu a efektívnosť. 

Plánovanie mimoškolských aktivít

Okrem školy je dôležité, aby mali deti aj nejaké záľuby. Porozprávajte sa spolu o tom, akým mimoškolským aktivitám by sa chceli vaše ratolesti venovať. Zorganizujte všetko tak, aby sa tieto aktivity a krúžky vtesnali do vašich denných harmonogramov.

Nastavenie denného režimu

Začnite pomaly meniť denný režim a nastavujte ten, ktorý bude platiť aj počas školského roka. To znamená žiadne dlhé ponocovanie a skorší ranný budíček. Aj keď sa to vášmu dieťaťu asi nebude páčiť, pomôže mu to lepšie sa pripraviť na návrat do školy a na pravidelný denný harmonogram. 

Opakovanie učiva

To, že sú prázdniny neznemená, že by ste sa nemali vôbec venovať učeniu. Vytiahnite učebnice a snažte sa preopakovať si to učivo, ktoré by váš školák už mal ovládať. Pomôže mu to ľahšie pochopiť a zapamätať si ďalšie a nové vedomosti, ktoré ho od septembra čakajú. Choďte na to pomaly, stačí aj pár minút denne.

Uvoľnenie napätia

Pred začiatkom školského roka podniknite niečo zábavné, ako napríklad rodinný výlet, piknik alebo návštevu kina. Vďaka tomu uvoľníte napätie z prichádzajúcej školy a navyše spoločne strávený čas buduje rodinné puto. Prospeje to vám všetkým. 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/Andrea Šípošová

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia