Beriem syna a odchádzam: Celá rodina je v šoku

Beriem syna a odchádzam:
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-08-12 10:15:00 |

Pred týždňom som oznámila manželovi a celej rodine, že odchádzam so svojím dvojročným synom za iným partnerom. Všetci ma zavrhli, vôbec sa so mnou nerozprávajú.

Chcú pomôcť všetko napraviť, sú vlastne v šoku, že som si našla niekoho iného a že sa chcem dokonca odsťahovať. Veď doteraz som sa na nič nesťažovala, nikto netušil, že máme vôbec nejaké problémy. Jediný, kto to ako-tak chápe, je môj manžel.  Povedal mi, že si je vedomý toho, ako mi ubližoval, ako ma ponižoval, ako málo mi pomáhal, ako mi vlastne vôbec nedával najavo, že si ma váži. Ako matku jeho syna, ale aj ako ženu a partnerku. A že mu je to teraz všetko veľmi ľúto...

Ja som už ale rozhodnutá. Na konci mesiaca sa odsťahujeme. Chápem, že je to pre všetkých šok a je mi ľúto celej rodiny. Viem, že riskujem, že ma už nikdy nebudú chcieť vidieť, ak naozaj odídem, ale verím, že to nakoniec pochopia, minimálne sa zmieria s tým, že to bolo moje rozhodnutie a že je to môj život.

„Ak ste sa navonok tvárili, že je všetko v poriadku, tak niet divu, že rodina je z vašej situácie prekvapená,“ hovorí psychologička Katarína Szabados.

„Rodina všeobecne väčšinou veľmi nemá rada rozvody, obzvlášť, ak dovtedy všetko vyzeralo byť v poriadku. Takže vás teraz pravdepodobne budú všetci tlačiť do toho, aby ste vzali spiatočku. Podľa mňa potrebujú čas na to, aby túto situáciu spracovali.

Čím viac budete za svojím rozhodnutím stáť, čím viac budete jednoznačná, tým skôr to pravdepodobne prijmú. Ale tiež sa môže stať, že to neprijmú vôbec. Sú aj také rodiny. Ale dôležité je, že vy sama si v sebe musíte zvážiť, čo vám za čo stojí a trebárs sa aj zmieriť s tým, že váš nový vzťah bude prebiehať bez bližšieho kontaktu s vašou pôvodnou rodinou. Aj takouto cestou sa niekedy život uberie.“

 

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/sv

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia