Neviem ako ďalej: Nerozprávame sa ani nemáme sex

Neviem ako ďalej: Nerozprávame
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-02-07 08:00:00 |

Táni už dochádzajú sily. Roky žije v nefunkčnom manželstve a stále nevie urobiť krok "do neznáma". O svoj príbeh, ktorý asi pozná mnoho ľudí, sa s nami podelila.

„S manželom máme dlhoročnú krízu, ktorú on nechce nijako riešiť. Vlastne nikdy nebol schopný sa rozprávať o ničom, okrem nejakých prevádzkových veci,“ priblížila Táňa, čo ju trápi. 

„Keď už u nás dôjde k nejakej debate, tak hádže špinu na mňa, tvrdí, že zle vychovávam deti, zle ich kŕmim, obliekam, liečim... Ale on nerobí vôbec nič. Nepomáha mi s domácnosťou, ani s deťmi. Len práca, krčma, neustále niekam odchádza a prichádza bez slova, ako sa mu zapáči. A ešte má pocit, že je to normálne,“ pokračuje..

„Vidím aj na našich troch deťoch, ako trpia tým, že sa nespráva ako správny otec. Keď sa obzriem posledných desať rokov dozadu, tak vlastne s nimi nikdy nechodil na ihrisko, hral sa s nimi len minimálne, nikdy sa ich nespýtal na kamarátov, na školu. A posledné roky chodí okolo nich, ako keby boli vzduch.

Ja som citlivá duša, on je ako kus mramoru, stále viac sa v ňom kopíruje jeho despotický otec, ktorý sa k svojej žene správa ako k "blbej krave", pekne na ňu neprehovorí, všetko, čo spraví, je zlé.

Roky som nešťastná, myslela som si, že sa to nejako spraví, nechcela som sa rozviesť už aj kvôli deťom, ale teraz si myslím, že aj deťom by bez neho bolo lepšie. Okrem toho takmer 3,5 roka spolu nežijeme ani intímne. Mne sex s ním teda vôbec nechýba, keď si predstavím, že by sa ma dotkol, tak ma až strasie, ale čudujem sa, že nechýba jemu. Pred pol rokom som mu prišla na neveru, ktorú ale poprel.

Keď som mu povedala, že sa s ním rozvediem, navrhol, aby sme to ešte skúsili, aby sme zašli k odborníkovi. Dokonca sa ponúkol, že nás objedná, ale tým sa to skončilo.   Nechcem takto žiť, ani nechcem, aby deti v takomto prostredí vyrastali, rada by som rodinu udržala, ale s manželovým prístupom je to absolútne nemožné. Problémom je aj to, že po prípadnom rozvode by sme s deťmi nemali kde bývať. Inak by som už situáciu riešila radikálnejšie,“ dodáva  Táňa.

Ako to vidí psychiatrička MUDr. Lucia Vašková?

„Ja by som ani v tejto situácii neriešila rozvod, je to totiž skutočne tá krajná alternatíva. Možno bude potrebné sa za seba viac postaviť a povedať manželovi, s čím ste VY nespokojná – nehľadiac na neho. A tiež to, že vy potrebujete riešiť celú situáciu. Napríklad aj to, že chcete ísť k odborníkovi, do poradne. Nenechávajte to len na ňom – že to sľúbil a nespravil a tým sa to skončilo. Zoberte iniciatívu do vlastných rúk a nečakajte, kým niečo nezmení váš manžel.“

 

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/sv

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia