Matku obvinili zo zabitia svojho syna: Mŕtve telíčko v mrazoch!

Matku obvinili zo zabitia
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-01-23 16:30:00 |

Strašný pohľad na nehybné telo sedemročného chlapca, ktorý bol nájdený mimo svojho domu v chladnom počasí, sa naskytol náhodným okoloidúcim. Prsty v tom má jeho vlastná mama. 

Tridsaťdeväťročná Laura Heathová bola obvinená zo zabitia svojho vlastného syna. Žena poprela hrubú nedbanlivosť a zabitie v súvislosti so smrťou svojho dieťaťa, malého Hakeema Hussaina. Školák bol nájdený pred domom svojho prastrýka v Birminghame, kde bol s mamou počas jednej z najchladnejších nocí v roku. Ku krutej vražde prišlo ešte v novembri 2017 a chlapec bol na mieste mŕtvy.

Mama nezvládala jeho astmu

Ako sa píše na thesun.co.uk, zdravotníci zistili, že chlapček utrpel zástavu srdca, pričom pitva určila za príčinu smrti astmatický záchvat.

Laura bola predvedená na birminghamský korunný súd a obvinili ju z porušenia povinnosti postarať sa o svojho malého syna. Dlhodobo totiž fajčila heroín a užívala crack. Prokurátori vyhlásili, že "nedokázala zvládnuť jeho astmu" pomocou liekov podávaných dvakrát denne. Údajne zlyhala tým, že ho vystavila známym spúšťačom astmy, teda dymu, prachu a nízkej teplote vzduchu. Navyše, užívala drogy a nevyhľadala lekársku pomoc, keď chlapčekove jasné príznaky astmy neboli pod kontrolou.

Spomienky na chlapčeka

Hakeem bol žiakom 3. ročníka na Nechells E-ACT Academy, pričom škola stojí len pár metrov od miesta, kde našli jeho nehybné telíčko. „Hakeem bol najkrajší chlapček, kamarátil sa s mnohými zamestnancami školy a deťmi, ktoré si získal svojim zmyslom pre humor a nákazlivým smiechom. Mal srdečnú a štedrú dušu, ktorá bola talentovaná v mnohých oblastiach, najmä v hudbe a umení," spomína riaditeľka školy Julie Wrightová. Pridáva sa k nej aj chlapcov sused, ktorý dodáva, že Hakeem bol najmilším dieťaťom, aké kedy poznal.

Termín procesu s nezodpovednou matkou, ktorá pred synom uprednostnila drogy, sa uskutoční pred Najvyšším súdom a mal by trvať trvať šesť týždňov. Stanovený bol na 14. marca tohto roku. Všetci, ktorí Hakeema poznali, dúfajú, že bude spravodlivo potrestaná, no život to usmievavému školákovi už nevráti. Až neskoro si uvedomili, že mohli zakročiť alebo sa ozvať skôr.

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/jp

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia