Namiesto podávania liekov sa za dcéru modlili: Dievčatko zomrelo

Namiesto podávania liekov sa
Zdroj: gettyimages.com
2022-01-21 09:00:00 |

Kerrie a Jason Struhs z austrálskeho Queenslandu boli obvinení z vraždy, mučenia a nezabezpečenia základných životných potrieb po tom, čo dcéru Elizabeth našli mŕtvu v ich dome.

Osemročná Elizabeth Rose Struhs zomrela po tom, ako jej mama Kerrie (46) a otec Jason (50) údajne odopreli podávať jej životne dôležité lieky na cukrovku 1. typu. Namiesto toho sa za ňu modlili vo svojom domácom kostole a verili, že choroby lieči Boh a nie lekári, píše mirror.co.uk. 

Rodičia prestali Elizabeth lieky podávať začiatkom januára a o päť dní neskôr zomrela. Ani vtedy, keď už videli, že jej zdravotný stav sa výrazne zhoršuje, nezavolali záchranku, ale s ostatnými veriacimi držali „modlitebný rituál“. Jeden z členov skupiny sa na to už nemohol pozerať a záchranku zavolal.

Policajti a záchranári dorazili do prenajatého domu v Rangeville v sobotu 8. januára podvečer a jeden zo susedov povedal, že onedlho videl bežať k sanitke „zdravotníka v slzách“.

Rodičia sú vo väzbe. Súd bude 24. marca. Elizabethina staršia sestra Jayde, ktorá je už dospelá, sľúbila, že sa o zostávajúcich piatich mladších súrodencov postará. Na stránke Gofundme založila zbierku s nádejou, že jej bude zverené opatrovníctvo.

Jayde vysvetlila, že jej rodičia nedôverovali konvenčným liekom a na liečenie Eizabeth použili vieru. Boli presvedčení, že je to najlepší postup na „100% sľúbené uzdravenie“.

„Strata našej sestry je neznesiteľná. Jej statočný duch tvárou v tvár zdravotným ťažkostiam bol inšpirujúci,“ napísala.

Elizabeth bola jedným z ôsmich detí, z ktorých dve sú už dospelé. Ostatní majú od 3 do 16 rokov. „Sľúbili sme, že ich potreby uprednostníme pred všetkým ostatným, keďže pomáhame znovu vybudovať životy, ktoré si vždy zaslúžili. Robíme všetko, čo je v našich silách, aby sme ich privítali v stabilnom a milujúcom prostredí obklopenom rodinou, ktorá im bola doteraz utajovaná. Našou prioritou číslo jedna sú deti," uviedla Jayde, ktorá s rodičmi pre ich názory nebola v kontakte.

Fotogaléria

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia