Bála sa, že dcéry budú vyrastať v skazenom svete, zabila ich

Bála sa, že dcéry
Ilustračné foto
Zdroj: reprofoto: mirror.co.uk/MEN media
2022-01-07 00:30:00 |

Mala 27 rokov, dve rozkošné dcéry a celkom bežný život s jeho radosťami a starosťami. Napriek tomu ju neistota z budúcnosti doviedla k šialenému činu.

Súd v angickom Boltone uzavrel po takmer troch rokoch vyšetrovanie prípadu mamy Tiffany Stevens, ktorá v roku 2019 v Little Lever zabila svoje dve dcérky, ročnú Darcey a trojročnú Casey-Leu a sama potom užila smrtiaci kokteil liekov. „Rozhodla som sa nás zabiť v najlepšom záujme mojich detí,“ zanechala odkaz, ktorý policajti po príchode do jej domu našli. Obavy, že dcérky budú žiť v skazenom svete, boli u nej silné, niekoľkokrát sa o tom zmienila aj pred príbuznými, no nikomu nenapadlo, že by to mohlo vyústiť do takéh strašného činu..

Rovnako ako seba, aj dievčatká zabila tak, že im primiešala do nápojov veľké dávky liekov proti bolesti a iných drog, píše sa na thesun.co.uk. Policajti boli do ich domu poslaní po tom, čo sa príbuzní nemohli  s Tiffany týždeň skontaktovať. Zdravotníčka Kirsty Ogdenová pred súdom povedala, že po príchode na miesto našla Tiffany ležať v obývačke na gauči pod perinou, v miestnosti sa nachádzala aj staršia dcéra Casey-Lea. Maličká Darcey ležala v kočíku.  

Podľa toxikologickej správy Darcey zomrela po vypití smrteľného množstva liekov na zmiernenie bolesti a Casey-Lea dostala injekčne inú drogu, ako aj množstvo ďalších látok, ktoré sa našli v jej tele. Pre seba Tiffayny namiešala tiež šialený koktejl. Obhliadajúci lekár Phillip Lumb dospel k záveru, že rodina bola pred objavením mŕtva asi týždeň. Na otázku Tiffaninej mamy a babky dievčatiek Bobby-Jo Stevensovej či pred smrťou trpeli, odpovedal, že s najväčšou pravdepodobnosťou nie. „Nemyslím si, že by tam bola nejaká bolesť alebo utrpenie,“ uviedol. Upadli do bezvedomia a potom zomreli. K tomu, aká veľká bola psychická bolesť Tiffany, ktorá sa rozhodla pre tento šialený krok, sa však žiadny odborník vyjadriť nevie. Odpoveď na túto otázku si mladá mama zobrala so sebou do hrobu. To, či holdovala drogám alebo išlo o skrat, médiá neuvádzajú. Prípad mŕtvej mamy a dvoch batoliat otriasol každým. Koroner opísal túto tragédiu ako jednu z najstrašnejších, s akými sa kedy musel vysporiadať

Ak máte psychické problémy, obráťte sa na odborníkov, napríklad na Linke dôvery Nezábudka.alebo na Linke detskej istoty.


Autor: © Zoznam/az

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia