Rodičia „vytriasli“ z dcérky život, nepripúšťajú si zodpovednosť

Rodičia „vytriasli“ z dcérky
Ilustračné foto
Zdroj: Lancashire Police
2022-01-17 09:00:00 |

Deväť dní pred usmrtením maličkej dcérky zverejnila matka Sophie Nash (31) fotku , na ktorej ju zviera v náručí.

Párdňová Ava Grace Nolan, ktorá trpela detskou mozgovou obrnou a epilepsiou, zomrela na katastrofálne poranenie hlavy po tom, čo z nej monštrózni rodičia doslova „vytriasli život“. V týchto dňoch ich po viac ako štyroch rokoch od incidentu súd uznal vinnými zo zapríčinenia alebo umožnenia smrti bábätka a poslal ich na 18 rokov za mreže. Správanie Sophie a jej partnera Daniela Nolana (30) bolo podľa rozhodnutia veľmi kruté.

Pitva odhalila, že Ava utrpela katastrofálne zranenie hlavy, ktoré bolo hlavnou príčinou jej smrti a pravdepodobne ho spôsobilo silné trasenie. Toto zranenie však nebolo jediným týraním, ktoré Ava za svoj krátky život utrpela. Mala tiež poranený mozog a zlomenú stehennú kosť, ktoré neboli úplne čerstvé a museli vzniknúť ešte pred tým, než ňou rodičia triasli.

Ako na súde odznelo, vzťah krutých rodičov bol veľmi deštruktívny, neustále sa hádali a urážali. Podľa zistení svoje problémy uprednostňovali pred bezpečnosť svojho práve narodeného dieťaťa. Pri detskej postieľke v ich špinavom dome Daniel v hneve rozbil sklenené tabule, po čom Sophie schmatla dcérku za ruku, následkom čoho jej hlava bez podpory skákala, uvádza The Sun.

Podľa odborníkov, ktorí vypracovávali posudky, však nie je možné povedať, ktorý z rodičov spôsobil Ave smrteľné zranenia. Pripomenuli ale, že existuje „rodičovská zodpovednosť chrániť dieťa“ a oni tak neurobili. Dvojica po celý čas od narodenia dcérky tiež opakovane ignorovala odbornú podporu pôrodných asistentiek a zdravotných návštev.

„Som rada, že Daniel a Sophie boli obaja uväznení, najmä preto, že sa naďalej navzájom obviňujú a ani jeden z nich neprijal žiadnu zodpovednosť za násilné činy, ktoré viedli k smrti Avy. V konečnom dôsledku ich sebecké zaujatie samými sebou v kombinácii s ich toxickým a nestálym vzťahom viedlo k tomu, že ich dieťa prišlo o život,“ uviedla inšpektorka Jill Johnston z polície v Lancashire vo svojom prejave po vynesení rozsudku.

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia