Adoptovala som si nechcené dieťa svojej sestry, teraz ho chce naspäť

Adoptovala som si nechcené
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2021-07-25 09:30:00 |

Anna sa stala súčasťou bizarného príbehu, aký dokáže napísať len sám život. Mladá žena má hlavu v smútku a nevie ako ďalej.

Kým kedysi tvorili milujúcu rodinu, dnes sú pre rôzne názory na adopciu všetci rozhádaní a komunikácia je na bode mrazu. Keď sestra Anne oznámila, že chce naspäť dieťa, ktoré si od nej oficiálne  adoptovala, jej život sa rozbil na kúsky. So svojím trápením sa zveril na Reddite, kde poprosila ľudí o nízory, o si o jej situácii myslia.

„Som neplodná a vedela som, že nemôžem mať deti, tak keď moja 18-ročná sestra povedala, že otehotnela a dieťa dá na adopciu, rozhodla som sa stať jeho mamou," vysvetľuje. Muža, ktorý ju priviedol do druhého stavu, vlastne ani nepoznala a išlo iba o jednorazovú záležitosť. Päť mesiacov po pôrode sa vôbec neozvala a nebola na maličkú vôbec zvedavá. Potom ju prišla pozrieť a tým jej záujem o dieťa skončil. 

Po tom, ako si Anna dievčatko adoptovala, podivnou hrou osudu sa dala dokopy s jeho biologickým otcom a dokonca sa zobrali. "Moja sestra naňho narazila v klube, keď bola opitá a otehotnela.Po tom, ako sa priznala a povedala, že dieťa si nechať nechce, vyhľadala som ho a povedala, že bude mať dieťa," opísala. Začali spolu komunikovať a zistili, že majú veľa spoločného. "Tento muž je teraz mojím manželom už 7 rokov," doplnila.

Sestry sa prestali úplne kontaktovať, preto Anna zostala v šoku, keď jej sestra prednedávnom zavolala a požiadala ju, aby sa vzdala rodičovských práv. Oznámila jej, že sa minulý rok vydala a cche naspäť svoju biologickú dcéru. Jej manžel je totiž neplodný.Je pochopiteľné, že Anna nechce o takom niečom ani počuť. 

"Keď mi to povedala, niekoľko minút som zostala bez slov a potom som jej povedala, že ak sa chce s mojim dieťaťom stretnúť ako teta, je vítaná. Môžeme si spolu sadnúť a vysvetliť si veci, napríklad prečo sa toľké roky neozvala, ale nemôže odo mňa žiadať, aby som sa vzdala svojho dieťaťa," zdôrazňuja Anna, ktorá je zo sestrinej požiadavky v šoku. Dcérka má dnes 11 rokov.

"Povedala, že ma zažaluje, keďže ona je biologickou matkou. Pripomenula som, že môj manžel je jej biologickým otcom. Vybuchla, škaredo mi vynadala a povedala, že som jej ukradla dieťa," opisuje dramatické chvíle Anna. Nedokázala viac nadávky a osočovanie počúvať, preto položila telefón. Časť rodiny stojí na strane Anny, no časť si myslí, že by mala dievčatko vrátiť sestre ako biologickej matke, ktorá medzitým podľa nich dospela a má právo vychovávať dieťa, ktoré porodila. 

Z bizarnej situácie je v šoku nielen Anna, ale aj ľudia, ktorí jej príbeh spoznali. „Tvoja sestra nie je v poriadku. Chce ukradnúť 11-ročné dieťa rodine, ktorá ho vychováva, aby sa stala jej matko. Nikdy jej nedovoľ priblížiť sa k nej, keď budú samy," upozornila ju jedna z komentujúcich na Reddite. V podobnom duchu sa nesú aj ďalšie komentáre, v ktorých všetci vyjadrujú podporu Anne. Okrem morálneho nároku je na jej strane aj právo, keďže dievčatko oficiálne adoptovala a nemá voči sestre žiadne záväzky. 

Anna sľúbila, že dá vedieť, ako príbeh dopadne. Má veľké obavy, že o milovanú dcérku, ktorá je celým jej životom, môže prísť. 

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia