Ako bábätko ju našli medzi batožinami, pravdu zistila až v starobe

Ako bábätko ju našli
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2021-05-26 19:30:00 |

Príbeh 74-ročnej Marguerite, ženy, ktorú našli v batožinovom priestore na londýnskej vlakovej stanici ako šesťtýždňové bábätko, nie je bežný.

Marguerite Huggett sa v pokročilom veku rozhodla vypátrať, kto sú jej biologickí rodičia a prečo ju ako maličkú nechali medzi batožinami na stanici. „Cítila som, že v mojom veku je to posledná príležitosť vyskúšať a zistiť, kto boli moji rodičia,“ vysvetlila dôvod, prečo sa obrátila na produkciu jednej z televíznych relácií hľadajúcich stratené rodinné kontakty. Na rozdiel od tých, ktorým sa nikdy nepodarilo k svojmu pôvodu dopátrať, ona mala šťastie a stretla sa so svojou sestrou. „Chcela som poznať dôvod, čo sa stalo, že sa rodičia o mňa nemohli postarať," dodala.

Po tom, čo Marguerite v roku 1946 našli ako dieťa na londýnskej vlakovej stanici Paddington, strávila dva roky v detskom domove a potom si ju adoptoval pár z Rickmansworthe v štáte Herts, píše thesun.co.uk. Nikdy jej však nepovedali pravdu o jej živote pred tým, než sa stala súčasťou ich rodiny. Keď dospela, požiadala o nahliadnutie do spisu o adopcii, no nedozvedela sa z neho nič. „Na dokumente, ktorý mi pracovník ukázal, bolo meno a priezvisko matky neznáme, rovnako aj meno a priezvisko otca,“ opisuje svoje pátranie dvojnásobná mama. To, že otec je neznámy, ju až tak neprekvapilo, ale to, že tam nebolo uvedené ani meno mamy, jej bolo divné. Zistila akurát miesto, kde ju našli a tak sa vybrala do železničného centra Didcot v Greatshire Trust v Oxfordshire, kde sa dopátrala k informáciám v lodnom denníku stanice Paddington zo 40. rokov.

A zostala v šoku, keď objavila v novinách z toho roku článok s nadpisom Dieťa odložené v batožinovom priestore, z ktorého zistila, že železničná hliadka ju našla opustenú o 15:35 na nástupišti 9. V snahe dopátrať sa k podrobnostiam vložila svoju DNA do online databázy, ktorá sleduje pokrvných príbuzných a po trojročnom úsilí vyhľadávací tím odhalil totožnosť jej matky a otca. Našli zápis o žene menom Carol, ktorá sa ukázala byť Margueritinou nevlastnou sestrou. Majú toho istého otca.  

Carol žije v Austrálii a podľa jej názoru ich otec Arthur vedel, že má ďalšie dieťa, no nie to, že ho matka odložila na vlakovej stanici. „Raz som zachytila úryvok rozhovoru medzi rodičmi. Otec hovoril, že podľa neho má niekde ešte jedno dieťa a rátal, koľko má asi rokov,“ povedala. „Preto si myslím, že o osude Marguerite nič nevedel,“ podotkla.

Keď sa Marguerite narodila, jej otec mal 19 rokov a bol v armáde. Zomrel v roku 2010 a jej matka Hannah zomrela ako 69-ročná v roku 1992. Už pred príchodom Marguerite na svet mala dcéru a nežila s jej otcom. Bola slobodná a v tom čase bolo druhé dieťa u nevydatej ženy dosť škandalóznou záležitosťou. Bohužiaľ, Margueritina staršia sestra zomrela vo veku 9 rokov.

Fotky rodiny, ktoré sa Marguerite dostali do rúk, ju veľmi dojali. „Celý život som vyrastala ako jedináčik. Nikdy som sa na nikoho nepodobala a zrazu vidím ľudí, s ktorými mám toľko spoločných čŕt,“ poznamenala. „Je úžasné vo veku 74 rokov zistiť kto bola vaša mama a otec, ktorý má štyri deti. Je to neskutočná zmena,“ dodala.

Marguerite sa na rodičov nehnevá. Ako hovorí, prežila pekný život, len jej bolo vždy ľúto, že neoslavovala narodeniny a nepoznala svoj pôvod. Ona si nedokáže predstaviť, že by v akejkoľvek situácii dokázala nechať šesťtýždňové bezbranné bábätko niekde odložené len preto, lebo by sa bála škandálu. Svojich dvoch už dospelých synov, Trevora a Kena, miluje celým srdcom. Napriek tomu necíti voči biologickej matke zášť či nenávisť a praje jej pokojný večný odpočinok.

Podľa Marguerite si jej mama určite v živote vytrpela dosť a je presvedčená, že ju ako mamu, ktorá sa takýmto spôsobom musela vzdať dieťaťa, určite hrýzlo svedomie.  

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia