V londýnskej nemocnici zomrela pri pôrode mama s koronavírusom

V londýnskej nemocnici zomrela
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2020-04-07 20:30:00 |

Po 27-ročnej žene pozitívne testovanej na koronavírus, ktorá zomrela krátko po pôrode v Poľsku, otrisla podobná tragédia aj Veľkou Britániou.

Personál v nemocnici Whittington v Archway v severnom Londýne zostal v slzách po tom, ako tu priamo pri pôrode zomrela mamička, kým oni bojovali za záchranu bábätka. Krátko pred tým, ako mala priviesť dieťatko na svet, bola pozitívne testovaná na koronavírus. Nie je známe, či trpela aj inými zdravotnými ťažkosťami alebo je za jej skonom Covid-19.

Kým rodička v Poľsku podľahla otrave krvi pár dní po pôrode, Angličanka prišla o život priamo pri pôrode a presná príčina jej smrti ešte nie je známa. Podľa informácií thesun.co.uk sa síce lekári a sestry v posledných týždňoch musia pozerať smrti do očí veľmi často, no aj tak ich osud mladej mamy veľmi dojal a sú z toho zničení. Jedinou útechou je to, že bábätko prežilo a koronavírus sa uňho nepotvrdil.


TIP: Štúdia - Prenos koronavírusu z matky na dieťa je zriedkavý, no možný


V Británii minulý mesiac zistili koronavírus u novorodenca, ktorého mama bolo pozitívne testovaná. Stal sa tak najmladšou pozitívne testovanou osobou na koronavírus vo svete. Bábätko aj mama prežili, no ešte stále sú obaja pod lekárskym dozorom v rozdielnych nemocniciach. Dieťatko zostalo v nemocnici North Middlesex, kde jeho mamu prijali v marci s podozrením na zápal pľúc, z ktorého sa vykľul koronavírus a ženu po pôrode premiestnili do zariadenia špecializovaného na infekcie.  Odborníci stále zisťujú, ako sa bábätko mohlo nakaziť, či to bolo už pred pôrodom alebo až po ňom.

 

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia