Najmladšou obeťou koronavírusu v Európe je 5-ročné dieťa z Anglicka

Najmladšou obeťou koronavírusu v
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2020-04-05 10:30:00 |

Obetí každým dňom pribúda a situácia sa nelepší. Covid-19 pripravil o život aj 5-ročné dieťatko, ktoré bohužiaľ trpelo zdravotnými ťažkosťami.

Doteraz najmladšou obeťou koronavírusu na európskom kontinente bolo 12-ročné dievča z Belgicka, zatiaľ čo v Amerike mu u podľahlo už aj šesťtýždňové bábätko. Smutné štatistiky sa však zapĺňajú stále viac a viac a potvrdzuje sa, že choroba nie je príliš vyberavá. Vo  Veľkej Británii, ktorá sa ešte nespamätala z pondelkovej smrti 13-ročného Ismaila, si v priebehu pár dní zobrala život ďalšieho dieťaťa. Drobec mal na rozdiel od dovtedy úplne zdravého školáka nejaké zdravotné problémy aj predtým. V krajine počas pandémie zomrelo už 4500 ľudí a pozitívne testovaných je ich už viac ako 42 000.

Ako informujú britské médiá, ľudia sú aj nariek alarmujúcim číslam stále nezodpovední a nedodržiavaj všetky opatrenia vlády. Stále sa schádzajú v parkoch a stretávajú sa vo veľkých skupinách. Zdravotníci ich vyzývajú, aby zostali doma aspoň pre uctenie si pamiatky dvoch posledných zosnulých zdravotných sestier Aimee O´Rourke (38) a Areemy Nasreen (36), ktoré sa nakazili od pacientov. Celkovo už zomrelo v Británii na tento zákerný vírus deväť zdravotníkov.

Vo Veľkej Británii panujú rovnako ako u nás obavy z veľkonočných sviatkov a odborníci ľuďom odkazujú, aby ich tento rok oslávili v úzkom kruhu doma, lebo tragické štatistiky sa naplnia ešte viac a rýchlejšie ako doteraz.

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: mirror.co.uk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia