Najmladšia obeť koronavírusu vo svete: Zomrelo 6-týždňové dievčatko

Najmladšia obeť koronavírusu vo
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2020-04-02 15:30:00 |

Ďalšia obeť zákerného Covidu-19! Amerika, ktorú zmieta pandémia koronavírusu, zaevidovala úmrtie už druhého bábätka na toto ochorenie.

Prvým bolo 10-mesačné dojča z Illinois. Včera guvernér Connecticutu Ned Lamont informoval o úmrtí iba šesťtýždňového dievčatka, ktoré bolo pozitívne testované na Covid-19 posmrtne. Po privolaní záchranky už nereagovalo a nepodarilo sa ho oživiť. Kým sa neobjavili problémy s dýchaním, bolo to zdravé bábätko, ktoré nemalo žiadne zdravotné problémy. Presná príčina smrti ešte známa nie je, aj keď pitvu už vykonali. Podľa šéfa zdravotníkov Jamesa Gilla je na to potrebné uskutočniť ešte ďalšie testy.

„Podľa lekárskej správy potvrdili u dojčaťa Covid-19. Vyzerá to tak, že ide o doposiaľ najmladšiu obeť nákazy vo svete. Láme to srdce, tento koronavírus bez milosti napáda tých najkrehkejších jedincov,“ skonštatoval Lamont. „Išlo o malé dievčatko z nášho mesta, trúchlime s rodinou. Táto smrť len dokazuje, ako veľmi je vírus nevypočítateľný a že zabíja bez ohľadu na vek,“ povedal Luke Bronin, starosta Hartfordu, kde dievčatko s rodinou žilo. Obaja vyzývajú, aby ľudia dodržiavali prijaté opatrenia. „Buďte doma,“ zdôraznil Lamont.

Deti na celom svete tvoria len malú časť tragických prípadov úmrtí na koronavírus. Doteraz najmladšou európskou obeťou je 12-ročné dievčatko z Belgicka. V Číne si koronavírus oficiálne vyžiadal život jedného dieťaťa, 14-ročného chlapca. Údaje z tejto krajiny však môžu byť skreslené a nie je isté, že bol jedinou detskou obeťou. Covid-19 zobral život aj 13-ročnému školákovi Ismailovi z Anglicka, 14-ročnému Vitorovi z Portugalska či 16-ročnej Julii z Francúzska. Podľa prvotných informácií boli všetky dovtedy zdravé, no ich organizmy aj tak nezvládli problémy spôsobené koronavírusom. Vitor trpel lupienkou, ktorá oslabuje imunitný systém, no to by nemalo byť dôvodom, aby mladý organizmus Covidu-19 podľahol. Prečo tieto deti zomreli nevedia v súčasnosti vysvetliť ani lekári, lebo ide o neobvyklú situáciu.

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: nbcconnecticut.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia