KORONAVÍRUS Kráľovské deti tiež zatlieskali zdravotníkom

KORONAVÍRUS Kráľovské deti tiež
Ilustračné foto
Zdroj: Instagram
2020-03-27 19:29:00 |

Takéto rozkošné kráľovské deti snáď ešte nikdy neboli. George, Charlotte a Louis sa pridali k ostatným a vzdali hold ľuďom v prvej línii.

Koronavírusová pandémia neobchádza ani britskú kráľovskú rodinu. Najstarší syn kráľovnej Alžbety II., princ Charles (71) sa tiež zaradil k tým, u ktorých sa potvrdil koronavírus. Následník trónu je v domácej izolácii. V karanténe trávi čas aj jeho manželka, vojvodkyňa Camilla (72), ktorej test bol negatívny. I keď princ mal príznaky už v nedeľu, testovali ich až v pondelok. Pár sa nevyhol kritike, pretože testovanie pri miernych príznakoch nie je vo Veľkej Británii bežné. Vyčítajú im, že boli uprednostnení a bežný človek by sa pri takýchto príznakoch k testu nedostal.

Kráľovná Alžbeta II. (93) s manželom, princom Filipom (98) pre hroziaci koronavírus zmenili svoje plány a odcestovali  o týždeň skôr do svojho sídla vo Windsore, kde sa o nich stará iba minimum služobníctva, aby tak minimalizovali riziko nákazy. Obaja sú zatiaľ zdraví.

Princ William (37) s manželkou Kate(38) si plnili svoje oficiálne povinnosti, kým to považovali za bezpečné. Hrozba rizika nákazy však utlmila aj ich aktivity. To, že im nie je situácia ľahostajná dali najavo aj statusom na Instagrame, kde ich traja potomkovia - princovia George (6), Louis (1) a princezná Charlotte (5) svorne tlieskajú tým, ktorí sa o ľudí v tejto neľahkej situácii starajú. „Všetkým lekárom, zdravotným sestrám, opatrovateľom, praktickým lekárom, lekárnikom, dobrovoľníkom a ostatným zamestnancom NHS (Národná zdravotná služba vo Veľkej Británii) neúnavne pracujúcim na pomoci tým, ktorých sa týka Covid-19: ďakujeme,“ napísali k rozkošnému videu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Kensington Palace (@kensingtonroyal),

Opatrenia urobil aj princ Harry (35) s manželkou Meghan Markle (38), ktorí aj so synom Archiem donedávna trávili svoj čas v Kanade. Najnovšie presídlili do Meghaninho rodného mesta v USA, do Los Angeles. Čas trávia na rozsiahlom pozemku ďaleko od ľudí a na verejnosti sa neukazujú. I keď Harry chcel okamžite po informácii, že Charles trpí koronavírusom, odcestovať za ním, od Meghan dostal podľa medializovaných informácií prísny zákaz, aby neohrozil seba ani ich synčeka. S otcom je však v telefonickom kontakte a vraj sa zlepšili aj jeho vzťahy s bratom Williamom a otca spoločne povzbudzujú.

V Spojenom Kráľovstve pribúda denne množstvo chorých aj mŕtvych. O svojich pozitívnych testoch informovali aj premiér Boris Johnson a minister zdravotníctva Matt Hancock, ktorí majú mierne príznaky ochorenia. V krajine na koronavírus testovali už 113 777 ľudí. Počet obetí vzrástol za posledných 24 hodín na 759.
 

 

Fotogaléria


Foto: Instagram
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia