Britka zdieľa video ročného syna bojujúceho s koronavírusom

Britka zdieľa video ročného
Ilustračné foto
Zdroj: SWNS
2020-03-27 14:30:00 |

Mama Jess ako výstrahu pre ostatných zverejnila video jej chorého synčeka. Ako sa nakazil?

V Británii v nedeľu oslavovali práve Deň matiek, tak si rodina dvojnásobnej mamy Jess Mitchellovej z britského mestečka Looe v Cornwalle chcela urobiť pekný deň. Aj keď ročný syn Perran dostal teplotu, nepripisovali tomu veľký význam, keďže sa mu práve tlačia zúbky a má s nimi dosť problémov. Podobné problémy mala pri prerezávaní zúbkov aj dnes už štvoročná dcérka Felicity.

Rodičia sa rozhodli synčeka zobrať na prechádzku dúfajúc, že čerstvý vzduch mu pomôže.  „Od obeda to ale začalo byť zlé. Bol stále viac apatický a horúčka veľmi stúpala,“ hovorí 32-ročná Jess. „Nemal problémy s dýchaním ani nekašľal, len mal vemi vysokú horúčku,“ opísala.

Perran skončil v nemocnici, kde mu vyšiel pozitívny test na koronavírus. Rodina nevie, kde presne sa mohol nakaziť. „Ľudia si myslia, že bábätká to nemôžu dostať. Vidíte, že je to možné. Dostanú to, ale nemusia mať vážne následky. Stále však môžu byť nosičmi a to je nebezpečné,“ zdôraznila Jess. I keď Perran „stále nie je sám sebou“, mal by byť v poriadku. „Existuje veľa rád, ale čo s deťmi do jedného roka, to nie je úplne jasné,“ podotkla Jess.

„Ako pre matku to bolo pre mňa strašné. Boli sme šokovaní. Predpokladali sme, že sa nám to vyhne. Vyzývam všetkých, aby sa naozaj riadili pokynmi. Môže to dostať ktokoľvek – mladý či starý,“ zdôraznila Jess. Perranov otec Joe vyzýva tiež cez Facebook ľudí, aby koronavírus brali vážne.

Jess, jej manžel Joe (33) a štvorročná dcérka Felicity sú teraz v 14-dňovej izolácii.

To, že deťom sa nákaza nevyhýba, dochádza postupne už všetkým. Na Slovensku stúpol počet pozitívne testovaných na koronavírus na 269. Jediné, čo môžeme v týchto dňoch pre minimalizovanie rizík urobiť, je ZOSTAŤ DOMA. Všetko zameškané dobehneme, ak to v zdraví prežijeme!

 

Informácie o COVID-19 na jednom mieste Koronavírus Slovensko 2020.

Fotogaléria


Foto: SWNS
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: nypost.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia