S koronavírusom bojuje o život 12-ročná Emma, predtým bola zdravá

S koronavírusom bojuje o
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2020-03-26 10:30:00 |

Uchlácholiť sa tým, že detí sa koronavírus veľmi netýka, nie je až tak na mieste. Mladú Američanku museli napojiť na pľúcnu ventiláciu.

Emma nikdy predtým netrpela žiadnymi zdravotnými problémami a nemala ani cestovateľskú anamnézu. Napriek tomu jej 15. marca diagnostikovali zápal pľúc a testy ukázali, že má koronavírus. Ako povedal pre CNN jej bratranec Justin Anthony, rodina netuší, kde sa nakazila.

Stav Emmy  nebol dobrý, preto ju v detskej nemocnici v Atlante napojili na pľúcny ventilátor a jej stav je momentálne stabilizovaný. „Každý si myslí, že deti a mladí ľudia sú v bezpečí, ale Emma je príkladom toho, že to tak nie je,“ varuje Justin ostatných. „Ľudia musia dodržiavať sociálne dištancovanie. Myslieť aj na svoje deti. Treba to brať vážne," zdôraznil.

Emmin strýko Damian Anthony požiadal na Facebooku v menej jej mam za modlitby. „Moja sestra vás žiada, aby ste sa modlili za našu rodinu, za seba a za zvyšok sveta,“ napísal. Ako pokračoval, o tomto víruse nikto nič nevie. „Zaútočil na Emmu a oni nemajú žiadne riešenie, len bojujú so symptómami,“ dodal.

Vo všeobecnosti je koronavírus nebezpečný najmä pre starších ľudí vo veku nad 65 rokov a pre ľudí s chronickým ochorením. Deti sa tiež môžu nakaziť a šíriť vírus ďalej, no ich príznaky sú spravidla miernejšie. V tomto prípade, bohužiaľ, donedávna úplne zdravé mladučké dievča bez akýchkoľvek zdravotných ťažkostí už vyše týždňa bojuje o život. 

Všetky zaujímavé informácie, rady a príbehy o koronavíruse nájdete na facebookovom profile KoronavirusSlovensko2020.

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az
Zdroj: cnn.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia