Tento smejo sa narodil takmer bez kože

Tento smejo sa narodil
Ilustračné foto
Zdroj: foto: Jessica Kibbler /SWNS.COM
2019-05-30 00:30:11 |

Jeho príchod na svet bol viac ako dramatický. Dokonca ani sestričky v pôrodnici nevedeli nájsť spôsob, ako mu uľaviť od príšerných bolestí.

Kaiden Jake Shattock, ktorý má dnes už 6 mesiacov, sa narodil iba s 2 % kože – pokrývala mu len tvár. Chlapča prišlo na svet v 30. týždni tehotenstva a malo poškodený aj sluch. „Keď nás sestričky priviedli do miestnosti, aby nám prvýkrát predstavili Kaidena, bol červený a vyzeral ako kúsok tepelne neupraveného mäsa,“ opísali rodičia, Jessica Kibblerová (19) a Jake Shattock (19) prvý pohľad na syna, ktorého im ukázali deväť hodín po pôrode.  I keď Jessica mala v tehotenstve problémy, jeho stav nebol nijako indikovaný, preto zostali v úplnom šoku. Trpela hydronefrózou - komplikáciou obličiek a tri mesiace pred termínom pôrodu začala krvácať, preto prišlo k predčasnému pôrodu.

„Stáli sme tam dvaja mladí, neskúsení rodičia a pred nami bolo veľmi slabé a choré dieťa,“ spomína Jessica, ktorá si pamätá len na to, že aj sestričky boli rozrušené. „Kaiden neskutočne plakal, kričali sme na nich, nech mu pomôžu, no sestričky len odišli von, lebo nevedeli ako mu pomôcť, čo použiť,“ povedala Jessica. Kaiden bol taký krehký, že ho 10 dní nemohli nijako zobrať na ruky. Keďže kožu mal len na tvári, nebolo možné dať mu nejaké oblečenie. Po šiestich týždňoch sa mu priam zázračne začala tvoriť koža, aj keď veľmi tenká a krehká, náchylná na trhanie a popraskanie.

Bábätko odvtedy pre nedostatok kože a predčasný pôrod bojovalo s mnohými zdravotnými problémami - nekrotizujúcou enterokolitídou, kongenciálnym herpesom, dermolýzou a bronchiolitídou. Lekári rodičov varovali, že vyliečenie je nepravdepodobné a pripravovali ich na najhoršie. Oni však boli pripravení bojovať. Napriek zlým vyhliadkam Kaiden žije a začína vnímať okolie. Aj napriek poškodenému sluchu má podľa mamy „najkrajší úsmev a najkrajší smiech na svete.“

Rodičia, ktorí veľmi rýchlo dospeli a naučili sa o Kaidena starať veria, že sa im ho podarilo dostať hrobárovi z lopaty. Polročný chlapček je už doma s nimi a robí mu to veľmi dobre. Uvedomujú si, že ich čaká dlhá cesta a netušia, aká budúcnosť ich syna čaká. „Ale sme tu pri ňom, aby sme sa oňho postarali a aby sme ho milovali bez ohľadu na všetko,“ vyznala sa Jessica.

Kaidenovým prípadom sa zaoberajú špecialisti v zahraničí, zapojilo sa viacero krajín a hľadajú možnosti ako mu pomôcť k čo najplnohodnotnejšiemu životu. Veria, že ak sa dopracujú k príčine jeho stavu, bude možné nastaviť liečbu, ktorá by mu pomohla.

Prečítajte si tiež:

Ak dieťa spadne z výšky, všímajte si na ňom hlavne toto

Zázrak menom Ava

 

Fotogaléria


Foto: Jessica Kibbler /SWNS.COM
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: mirror.co.uk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia